Mascarada lui "Discotecă". Orlando a vrut dezbatere cu Cîțu, dar ASE i-a dat cu flit


Mascarada lui "Discotecă". Orlando a vrut dezbatere cu Cîțu, dar ASE i-a dat cu flit

Fostul ministru al Finanțelor, Orlando Teodorovici, l-a invitat la o dezbatere la Academia de Studii Economice pe Florin Cîțu, actualul ministru de Finanțe, după ce liberalul a dezvăluit calamitatea bugetară comisă de guvernarea PSD. Florin Cîțu nu a acceptat invitația, întrucât era vorba doar de un exercițiu de imagine al PSD. 

CITIȚI ȘI: Orlando a ascuns trei ani de zile rahatul sub preș, iar acum vrea dezbatere cu Ludovic Orban și Cîțu pe tema economiei și finanțelor țării

"Vreau să preiau ideea colegului Sorin Roșca Stănescu că adevăratul deficit este cel de democrației. Este în mod evident un deficit de democrație având în vedere refuzul domnului încă președinte Iohannis de a lua parte la o dezbatere publică cu doamna președinte Dăncilă, iar, pe această cale, îl invit pe domnul Orban, pe domnul Vasile Cîțu pentru mâine la ora 12 la ASE la o dezbatere publică pe tot ce înseamnă economia țării, finanțele țării", a precizat joi Orlando.

Deși ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, nu a acceptat invitația la dezbatere, Orlando (foto: Hotnews) a fost depistat în fața ASE, potrivit Hotnews, dând declarații potrivit cărora era dezamăgit de absența liberalului"Am crezut și cred că este corect față de toți cei care doresc să știe exact situația financiară a țării, care este situația bugetului, mai ales că s-a vorbit foarte mult în ultima perioadă despre fel de fel de subiecte și fără argumente, am crezut că este corect să venim astăzi la Academia de Studii Economice, să discutăm, să avem o dezbatere împreună cu domnul ministru în funcție, Vasile Cîțu. Din păcate, așa cum vedeți și dumneavoastră, această invitație nu a fost onorată. Mă dezamăgește încă o dată pentru că o astfel de dezbatere ar fi făcut bine atât celor care cunosc economia și s-ar fi convins de situația reală și mai ales tututor cetățenilor care așteaptă astfel de confruntări utile pentru întreaga economie".

Numai că inițiativa lui Orlando Teodorovici a fost pur și simplu o mascaradă, întrucât dezbaterea nu s-ar fi putut organiza la ASE. Contactat de Hotnews, rectorul ASE, Nicolae Istudor, a spus că în timpul campaniei electorale, la ASE nu se poate organiza niciun fel de dezbatere de acest gen, fiind o decizie în acest sens, iar el nu a dat aprobare pentru așa ceva.

Jurnalistul Florin Barbuta scrie că "în concluzie, chiar dacă venea Florin Cîțu la ASE, nu avea ce face, nu putea ține o dezbatere pentru că ASE-ul nu-i lăsa în Aula Magna. Poate doar pe stradă... în fața Academiei, sub bila de pe clădire".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.