MOTIVELE! Sociologul Sebastian Lăzăroiu explică de ce are dreptate Iohannis când respinge o ”dezbatere” cu Dăncilă. Ați uitat violențele, atacurile și derapajele PSD?!


MOTIVELE! Sociologul Sebastian Lăzăroiu explică de ce are dreptate Iohannis când respinge o ”dezbatere” cu Dăncilă. Ați uitat violențele, atacurile și derapajele PSD?!

Dacă Dăncilă se milogește pentru o ”dezbatere” cu Iohannis, ceea ce se întâmplă din rațiuni ipocrite pur electorale, înseamnă că reprezentanta celor care au aprobat masacrarea Justiției, distrugerea echilibrelor economice vrea o ”dezbatere” cu reprezentantul celor care au luptat, inclusiv în stradă, pentru oprirea masacrului din Justiției și a altor potlogării din guvernarea PSD, traduce scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu, pe Facebook, implicațiile celei mai recente controverse iscate pe rețelele de socializare.

În această ordine de idei, Lăzăroiu amintește că, deși repetă obsesiv că ar vrea o ”dezbatere” – ceea ce, știm cu toții, n-ar fi întocmai o dezbatere reală despre România și români, având în vedere personajul și partidul aferent–, Viorica Dăncilă nu a găsit și nici nu găsește de cuviință să își prezinte scuze celor pe care i-a ignorat, i-a umilit, i-a disprețuit, ea și protectorul ei, Liviu Dragnea, cel față de care se dă azi victimă.

Amintim marilor democrați care provoacă pseudo-dezbateri că Viorica Dăncilă – notorie în lume pentru inteligența și moralitatea ei – este reprezentanta și candidata partidului-stat PSD, partid care a mutilat Legile Justiției, a distrus economia României și a coordonat măcelul din 10 August. Ce dezbatere decentă, constructivă și electorală pe bune poate avea loc în proximitatea acestui personaj puțin spus toxic pentru oricine, dar cu atât mai mult pentru România?

Vă prezentăm concluziile lui Sebastian Lăzăroiu:

”Dăncilă se milogește pentru o dezbatere finală. Strategic înțeleg de ce o face, e dreptul ei. În realitatea imediată, nu e Dăncilă care-i cere lui Iohannis o discuție publică în doi, e reprezentanta celor care, puțin câți au rămas, au aprobat masacrarea justiției și distrugerea echilibrelor economice. Cui îi cere? Nu lui Iohannis, ci reprezentantului rămas in turul al doilea (pentru că Barna nu mai e) al celor care au luptat, inclusiv în stradă, pentru oprirea masacrului din justiție și a altor potlogării din guvernarea PSD.

Eu îmi amintesc că, din ianuarie 2017, și până târziu, societatea civilă, opoziția, chiar și președintele, au cerut PSD și Vioricăi Dăncilă, cât a avut putere de decizie, să nu mai guverneze prin OUG, să oprească ghilotina majorității parlamentare și să vină la discuții. A discutat cineva cu protestatarii din Piața Victoriei? I-a băgat cineva în seamă pe magistrații oripilați de ce li se pregătea? Să ni-l amintim pe Iordache cu arătătoarele pe sus. Ăsta a fost răspunsul când erau chemați la dialog. Lipsa de dialog a dus la furie, furia a dus, din fericire, doar la o sancțiune electorală drastică în primăvară, dar se putea termina mai rău.

Dăncilă vrea acum dezbatere, nu cu Iohannis, ci cu cei pe care îi reprezintă Iohannis, fără să fi prezentat încă scuze celor pe care i-a ignorat, i-a umilit, i-a disprețuit, ea și protectorul ei, cel față de care se dă azi victimă. Ea nu poate spune - stați că și eu am fost victima lui Dragnea, că m-a încuiat intr-o debara la Palatul Victoria și nici bugetul nu m-a lăsat să-l fac (cum a și zis, de altfel, în momente de sinceritate). Sau poate spune asta, dar, zău, după ce ai spus asta, mai poți cere votul românilor pentru cea mai importantă funcție în stat?”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.