Prezidențiale 2019: Asociația Tineretul Român pentru Națiunile Unite solicită BEC noi măsuri de transparență


Prezidențiale 2019: Asociația Tineretul Român pentru Națiunile Unite solicită BEC noi măsuri de transparență

Asociația Tineretul Român pentru Națiunile Unite solicită Biroului Electoral Central (BEC) și președintelui acestuia, Adina Georgeta Nicolae, instituirea unor măsuri necesare care țin de transparența și corectitudinea procesului de vot pentru alegerea Președintelui României la scrutinul din 10 noiembrie 2019.

”BEC trebuie să solicite de urgență Autorității Electorale Permanente și Serviciului de Telecomunicații Speciale ca pe site-ul pe care vor fi publicate rezultatele la alegerile prezidențiale de anul acesta să fie create trei secțiuni care să facă mai ușoară, corectă și transparentă urmărirea rezultatelor la vot, după cum urmează: <Rezultate Provizorii>, <Rezultate Parțiale> și <Rezultate Finale>.

În cadrul secțiunii <Rezultate Provizorii> să fie afișat un tabel centralizator la nivelul fiecărui județ care să conțină datele transmise de pe fiecare tabletă din secțiile de votare, precum fișiere csv și pdf cu procesele verbale încheiate la finalul procesului de vot din respectivele secții de votare. Acest mod de prezentare, atât a datelor structurate cât și a fișierelor de tip csv și pdf, va permite atât cetățenilor cât și ONG-urilor cât și presei să analizeze mai ușor datele provenite din secțiile de votare, va transparentiza întregul proces electoral și va îndepărta orice suspiciune legată de procesul electoral”, se arată în comunicatul remis redacției.

Asociația Tineretul Român pentru Națiunile Unite este o organizație non-guvernamentală, de utilitate publică, care are ca scop respectarea drepturilor fundamentale ale omului, având o vastă experiență în domeniul observării alegerilor atât în România cât și în străinătate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.