VIDEO Flori, pupături și aplauze pentru Coana Veo la ea acasă


VIDEO Flori, pupături și aplauze pentru Coana Veo la ea acasă

După luni întregi în care n-a mai pus piciorul prin Teleorman, Viorica Dăncilă (sau, pentru cunoscători, “coana Veo”) s-a întors astăzi la ea în județ, pentru a cerși voturi, conștientă de faptul că numai în Teleorman au mai rămas destui oameni care să creadă promisiuni aruncate dintr-un deux-pieces roșu, asortat la un coc de nuntașă. Și n-a greșit. În Alexandria, pesediștii i-au pregătit o primire triumfală, cu momente emoționante presărate pe parcurs, dar și aplauze în plină stradă. Și, pentru ca totul să meargă ca uns, la Sala Polivalentă nu s-a mai ținut meciul de baschet programat, iar jucătoarele au plecat la Târgoviște. Le-au luat locul cam 1500 de pesediști, aduși cu arcanul de primari de prin toate colțurile județului. 

După ce a vizitat Spitalul Județean și a lăudat autoritățile pentru marea realizare a achiziționa un RMN în anul 2019 și după ce a susținut un discurs lung la Sala Polivalentă din Alexandria, în care a sugerat că actualul președinte al României ar trebui să poarte fustă, nu pantaloni, Viorica Dăncilă a plecat către piața centrală din Alexandria. Pe drum s-a întâlnit cu zeci sau chiar sute de persoane, majoritatea pensionari săraci sau tineri fără perspectivă, care s-au emoționat teribil în fața deux-pieces-ului roșu. I s-a pupat mâna de mai multe ori și i s-a spus că e frumoasă. Și mulți oameni i-au promis că se roagă pentru a deveni președintele lor. Un singur tânăr a oprit-o pe Dăncilă să o întrebe de ce se trăiește atât de rău în România, însă candidata părea greu de convins cu privire la asta. În deux-pieces-ul roșu, țara nu se simte, probabil, atât de incomodă ca pentru oamenii săraci ai Teleormanului. A ajuns astfel, în pas lejer, la piața centrală din Alexandria, unde a fost așteptată cu flori. Mai multe precupețe pregătiseră buchete colorate și au îmbrățișat-o pe Dăncilă, urându-i succes în alegeri. Apoi, oamenii adunați acolo, probabil prin grija primăriei, care a pregătit cu atenție comunistă fiecare moment, au început să aplaude. La plecare, chiar la capătul pietonalului, pe un loc nepermis, era parcată mașina neagră care o adusese la Alexandria. După ce s-a pupat cu toți colegii de partid și s-a lăsat îmbrățișată și sărutată pe mâini de către toți cei care și-au dorit asta (nu puțini), Viorica a urcat în mașina neagră în aplauze. În mulțime se vorbea despre “spiritul pesedist”, unul care îi transformă chiar și pe cei mai cumsecade dintre oameni niște supuși de nădejde ai unui sistem care se zbate acum să mai respire. Desigur, Teleormanul rămâne un caz particular. Și, în ciuda atitudinii din întreaga țară, aici oamenii cred despre Dăncilă că e “și deșteaptă, și frumoasă”. Și nu se feresc s-o aplaude în plină stradă sau să-i pupe mâinile, ca și cum ar avea în față o icoană a înțelepciunii și bunului simț.

VIDEO 1



VIDEO 2



VIDEO 3



VIDEO 4



VIDEO 5



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.