Funeriu, avertisment pentru PNL: Dacă se va observa cea mai mică șovăială în depesedizare, Barna va crește ca Făt-Frumos!


Funeriu, avertisment pentru PNL: Dacă se va observa cea mai mică șovăială în depesedizare, Barna va crește ca Făt-Frumos!

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, lansează un avertisment către PNL și implicit premierul Ludovic Orban.

Astfel, Funeriu transmite că în cazul în care PNL va da zilele acestea vreun semn de uselism, atunci Dan Barna va profita electoral în cursa către Cotroceni, iar victoria lui Klaus Iohannis ar putea să nu mai fie la fel de sigură precum în prezent. 

Redăm mesajul lui Daniel Funeriu:

"PNL, atenție! Există cel puțin 5% din electorat care, la cel mai mic semn că PNL ar avea vreo milă față de vreun funcționar pesedist, va vota USR. De ce? Simplu: pentru că oamenii normali la cap au fost traumatizați de USL. Reproșul (nejustificat) de "băsism" la adresa vechilor pedeliști nu se mai decontează la PNL pentru că Băsescu e în carne și oase în piața politică, deci decontează el însuși. Reproșul de uselism însă se decontează direct la PNL.

Așadar: dacă până la turul 1 se va observa cea mai mică șovăială în depesedizare sau promovare a liderilor PNL implicați în uselism, Barna va crește ca Făt-Frumos (mă rog, ca Făt-Frumușel, dragul de el). Iar odată începută impresia de uselism, în cele două săptămâni până la turul doi se poate întâmpla orice.

Prevăd că USR va ataca pe tema șovăielii.

Să nu ziceți că nu v-am spus!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.