Incompetența și corupția ucid! Marș pentru comemorarea victimelor tragediei de la Colectiv: "O țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei"


Incompetența și corupția ucid! Marș pentru comemorarea victimelor tragediei de la Colectiv: "O țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei"

La patru ani de la momentul tragediei de la Colectiv (foto: Alex Mihăileanu), România arată aproape la fel. Clasa politică nu a învățat aproape nimic și automat nu se văd schimbări nici la nivelul autorităților. 

"Nu suntem pregătiţi în şcoli pentru dezastre şi nici nu suntem roboţi", spunea acum câteva zile șeful ISUBIF Olrando Șchiopu, cel care înjura victimele de la Colectiv. 

Dar, cu toate acestea, mulți cetățeni încă speră că lucrurile se vor schimba în bine în România, iar o parte din ei vor pleca miercuri, 30 octombrie, într-un marș către Colectiv pentru a comemora victimele incendiului și sistemului de sănătate putred. Concluzia pe care o putem trage, din nou și din nou, este că incompetența și corupția ucid, iar în acest sens trebuie să fim atenți data vitoare pe cine putem ștampila la vot. 

Punctul de plecare al marșului este Piața Unirii. Cetățenii vor pleca apoi, la ora 19:30, în marș spre Piața Bucur. 

"30 octombrie este data care a șocat un popor întreg și a arătat o țară incapabilă să aibă grijă de cetățenii ei.

Pe 30 octombrie 2015 au ars frați și surori, copii și părinți, prieteni și necunoscuți și, odată cu ei, vălul care acoperea mizeria din spitale și corupția din administrația românească.

Pe 30 octombrie se vor împlini 4 ani de când o parte dintre cei dragi ne-au părăsit sau au rămas mutilați pe viață.

Pe 30 octombrie 2015 ulciorul care mergea atât de des la apă s-a spart.

Pe 30 octombrie va așteptăm la un marș în memoria celor care au murit pentru că, în România, Responsabilitatea Personală nu a fost o Piedică în calea CORUPȚIEI.

Ne întâlnim în parcul din Piața Unirii și plecăm în marș spre Piața Bucur la 19:30", au transmis organizatorii marșului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.