Scandalul filmărilor de la Colectiv: Un lider PNL solicită DEMISIA lui Raed Arafat! Ascunderea probelor reprezintă o faptă penală extrem de gravă!


Scandalul filmărilor de la Colectiv: Un lider PNL solicită DEMISIA lui Raed Arafat! Ascunderea probelor reprezintă o faptă penală extrem de gravă!

În contextul dezvăluirilor generate de publicarea filmărilor de la intervenția puțin spus defectuoasă de la Colectiv, liderul PNL Constanța – l-am numit pe deputatul Bogdan Huțucă – solicită demisia controversatului Raed Arafat din funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Vă amintim că sistemul pus la punct de Raed Arafat a eșuat nu doar în cazul Colectiv ci și în alte situații, precum accidentul din Apuseni sau accidentul de la Siutghiol.

“Dacă informațiile apărute în spațiul public, conform cărora secretarul de stat Raed Arafat ar fi ascuns de ancheta procurorilor imagini video din primele clipe ale intervenției la clubul Colectiv, atunci domnul Arafat trebuie să își dea demisia de onoare și să părăsească funcția de secretar de Stat de la Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne”, susține liderul liberal, Bogdan Huțucă.

“Eventuala ascundere a unor filmări, pentru ca acestea să nu fie văzute de procurorii care anchetează cazul reprezintă o faptă morală și penală extrem de gravă. Dacă acest lucru s-a întâmplat, atunci este evident că domnul Arafat nu mai are statura morală de a mai lucru într-o funcție pe care o ocupă deja de 13 ani”, explică Huțucă.

“Am fi putut înțelege cu toții dacă acele imagini ar fi fost ascunse de public, pentru ca românii să nu vadă anumite chestiuni îngrozitoare, însă în niciun caz nu poate fi acceptat faptul că acele imagini au fost ascunse de anchetatori. Aflarea adevărului în cazul Colectiv reprezintă o dorință a întregii societăți românești dar și o obligație a Ministerului Public. Persoanele care au făcut tot posibilul să blocheze ancheta sau cele care refuză să meargă la audieri în acest caz, așa cum face domnul Bănicioiu, nu au ce căuta într-o funcție publică și să fie plătiți din banii românilor”, conchide Huțucă, potrivit unui comunicat remis redacției.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.