USR e vinovat!


USR e vinovat!

Da, USR e vinovat, nu doar că am început războiul din Irak, ci pentru că mulți dintre noi aveam 5 ani în 1989, dacă ne născusem. Așa că recunosc: aveam 10 ani și nu am pus umărul la salvarea țării din ghearele postcomuniștilor care au instaurat un regim al jafului, care există și azi. Cei care ne impută cele mai ciudate fapte au fost și au contribuit, nu la salvare, ci la jaf.

Nu sunt deloc uimit că suntem scoși vinovați pentru masacrul de la Falujah. Mâine poimâine ni se pune în cârcă topirea ghețarilor și incendiile de păduri pentru că USR a făcut ceea ce nimeni nu se aștepta, a sfidat PSD și PNL, prin afirmarea unor principii.

Nu există crimă mai mare decât să te încăpățânezi să fii împotriva establishmentului. Așa că planul PSD și PNL este să ne scoată dinții, să ne împingă spre o guvernare impotentă pentru ca la sfârșit să vă spună: ei, vedeți și ei promit, dar nu fac, au avut puterea dar nu au făcut nimic pentru voi. De ce să nu ne omoare ei oferindu-ne o putere care nu e putere? Pentru PNL suntem un partener competitiv, iar pentru PSD un inamic neiertător. Ei știu că vom fi legați de mâini și de picioare într-un guvern minoritar, cu o majoritate PSD în Parlament și ne conduc spre eșafod.

Și e surprinzător că în România e greu de înțeles că nu vrei ministere, ambasade sau consultate, posturi în deconcentrate, prefecturi, consilii de administrație, unde să încasezi bani fără să poți muta o hârtie? Pentru cei care intră în politică pentru bani sau funcții din care sa facă bani, ăsta e paradisul. Pentru noi ar fi sfârșitul. Si de asta vor să ne mânjească și unii și alții cu o putere golită de putere, ca la final să vă spună că suntem la fel .

Pentru că nici noi nu ne-am putea ierta că nu am desființat Secția Specială, recursul compensatoriu, că nu am introdus #farapenali în Constituție sau că nu am redat primarilor legitimitatea prin alegeri în două tururi. Noi nu am intrat în politică pentru funcții și să închidem ochii când ceilalți mint și fură. Noi am intrat ca dușmani ai celor care au distrus statul în ultimii 30 de ani și au alungat de lângă familiile lor milioane de români. USR nu negociază principii și asta în România este inadmisibil.

Sunt absolut convins că dacă azi am declara că intrăm la guvernare, toate atacurile împotriva noastră și a lui Dan Barna, s-ar opri ca prin minune, am redeveni, pentru scurt timp, buni de pus pe rană, eroi. Dar ăsta va fi ultimul act.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.