Acuzații grave de la vârful PNL: PSD o ține pe Dăncilă la guvernare din pricina dosarului 10 august!


Acuzații grave de la vârful PNL: PSD o ține pe Dăncilă la guvernare din pricina dosarului 10 august!

Deputatul Ovidiu Raețchi, președintele Comisiei pentru Apărare din cadrul PNL, a atras atenția miercuri, 16 octombrie, asupra faptului că PSD nu dorește să voteze Guvernul Orban din pricina faptului că liberalii vor să desecretizeze dosarul 10 august în momentul preluării guvernării: "De ce au trecut peste noapte de la "susținem - să înceapă cât mai repede treaba, țara trebuie guvernată" la "nu votăm, nu asigurăm cvorumul, facem opoziție totală"? Răspunsul e foarte simplu: 10 august", a spus liberalul.

Amintim că în data de 13 octombrie, președintele PNL Ludovic Orban și actual premier desemnat a declarat că liberalii vor desecretiza dosarul 10 august. 

CITIȚI ȘI: Ludovic Orban dă insomnii nomenclaturii PSD-PCR: Nu vom tolera să nu aflăm vinovații care au omorât copiii noștri la Revoluție și Mineriade! Se înșală cei care cred că Dosarul 10 august va rămâne secret!

"V-o spun limpede. Cine își imaginează că mai poate să rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înșală amarnic", a precizat liderul liberalilor. 

Totodată, Ovidiu Raețchi anunța pe 5 octombrie că a redactat o analiză privind protestul din data de 10 august 2018 din care reiese că "o grupare coordonată de Liviu Dragnea a încercat să deturneze un protest eminamente pașnic și să provoace o escaladare a violențelor astfel încat să aibă un pretext pentru interzicerea demonstrațiilor".

Redăm comunicatul liberalului Ovidiu Raețchi:

"Poate vă întrebați de ce s-a răzgândit PSD în privința votării Guvernului Orban. De ce au trecut peste noapte de la "susținem - să înceapă cât mai repede treaba, țara trebuie guvernată" la "nu votăm, nu asigurăm cvorumul, facem opoziție totală"? Răspunsul e foarte simplu: 10 august. Răzgândirea PSD a avut loc imediat după ce Ludovic Orban a garantat public desecretizarea dosarului 10 august. Din momentul desecretizării dosarului, cercetările nu mai pot fi blocate. Iar dacă cercetările încep, e inevitabil ca unii pesediști să răspundă în fața acuzaților aduse public chiar de alți... pesediști:

„Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa domniei sale (Dragnea) şi am informaţiile astea din anturajul domniei sale. Eu trebuia să decontez evenimentele politic, iar doamna prefect juridic. Dar uite că nu a fost aşa. Vrea să transforme capitala României, municipiul Bucureşti şi să ajungem precum Beirut”.

(Gabriela Firea)

"Am fost întrebat dacă în acea zi am avut discutii cu Dragnea. Da, am avut discutii cu Dragnea. De aceea pățesc ce pățesc, pentru ca sunt singurul care stiu cum pe 10 august s-au organizat Dragnea, Carmen Dan... Am preferat să folosesc acel cuvânt pe care toată lumea astăzi spune că de ce ai minţit. Trebuie să ştiţi că este un vector de a atrage atenţia asupra unei situaţii, pentru că, dacă aş fi spus că aduc lămuriri, nimeni nu ar fi reacţionat. Situaţia de pe data de 10 aduce noi situaţii la cunoştinţa Parchetului, care va trebui, în urma acestor declaraţii pe care le voi da, care nu au avut legătură cu ce m-au întrebat procurorii la acel moment, să pornească pe alte piste pentru a identifica, în opinia mea, dacă sau nu 10 august 2018 a fost sau nu creaţia lui Liviu Dragnea"

(Aurelian Bădulescu)

Motivul pentru care PSD va face tot ce îi stă în putința pentru a bloca instaurarea unui Guvern liberal, cu un ministru liberal de Interne, e păstrarea la secret a dosarului 10 august. Din fericire pentru democrație și pentru statul de drept, nu vor reuși. Sunt ultimele săptămăni cu 10 august la "secret". Un document despre forțele de ordine publică și modul în care aceastea tratează cetățenii români (și câțiva străini, e drept, bătuți așa, în trecere, pentru că erau în zonă) nu poate avea niciodată un caracter secret - e un evident interes public la mijloc".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.