DOCUMENT Lista aleșilor care au ABSENTAT la votul din Senat privind alegerea primăriilor în două tururi


DOCUMENT Lista aleșilor care au ABSENTAT la votul din Senat privind alegerea primăriilor în două tururi

Pe fundalul absenteismului și al pasiunilor generate de campania electorală, senatorii PSD și UDMR au trântit la votul din Senat, miercuri, proiectul de lege al USR care prevede că alegerile locale ar trebui să se desfășoare în două tururi – unul dintre principalele deziderate ale USR și PNL.

Scorul a fost de 46 de voturi ”împotrivă” și 34 ”pentru”.

De notat că legea nu ar fi trecut, cel mai probabil, nici dacă nu ar fi fost absenteism, însă este vorba de ce mesaj politic dau cele două partide în plină campanie electorală.

În acest context, jurnalistul Cristian Andrei publică, pe Facebook, listele cu situația votului de la Senat, unde puteți remarca numeroasele absențe din tabăra USR-PNL

”Lista celor care au votat alegerea primarilor în doua tururi în Senat, dar mai ales lista absentilor. PSD nu a dat dovada azi de mobilizare, dar nici PNL nu și-a adus toți oamenii la vot.

Proiectul a fost respins, absenti au fost mulți”, scrie Cristian Andrei.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.