USR a decis: NU intră la guvernare


USR a decis: NU intră la guvernare

Deputatul USR Stelian Ion a cerut luni intrarea Uniunii Salvați România la guvernare. Stelian Ion a spus printr-un mesaj intern adresat conducerii partidului faptul că USR trebuie să preia portofoliul de la Justiție, respectiv cel de la Mediu. 

CITIȚI ȘI: Stelian Ion cere intrarea USR la guvernare. Mesajul deputatului pentru conducerea Uniunii Salvați România EXCLUSIV

Ulterior, a urmat o ședință USR în cadrul căreia au participat președinții de filiale, parlamentarii și europarlamentarii USR. 

În cele din urmă, potrivit surselor Podul.ro, în cadrul ședinței USR a fost o majoritate covârșitoare împotriva variantei de a intra la guvernare. Varianta intrării la guvernare nu a mai fost supusă la vot. A fost doar o discuție, iar dintre cei care au luat cuvântul în ședință, aproximativ 50, doar 3 au solicitat ca USR să facă parte din viitorul Executiv. 

Tabăra din USR care s-a opus intrării la guvernare a motivat opțiunea prin faptul că formațiunea politică nu trebuie să deconteze electoral problemele economice, respectiv bugetare ce vor apărea în urma deciziilor iresponsabile luate de Executivul Dăncilă.

Totodată, cei care s-au împotrivit intrării la guvernare au invocat argumentul consecvenței în privința susținerii variantei alegerilor anticipate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.