VIDEO Kelemen Hunor: UDMR nu crede în varianta anticipatelor! Un Guvern PNL vine cu o serie de riscuri!


VIDEO Kelemen Hunor: UDMR nu crede în varianta anticipatelor! Un Guvern PNL vine cu o serie de riscuri!

UDMR a participat vineri la consultările cu președintele Klaus Iohannis și a făcut ulterior o serie de declarații privitoare la viitorul politic în urma căderii Guvernului Dăncilă. 

Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu susține alegerile anticipate pentru că ar însemna ca România să aibă un guvern interimar până în primăvara anului viitor ceea ce ar determina o criză economico-financiară, întrucât "ar însemna că nu vom avea buget până în primăvară".

"Noi nu credem în varianta anticipatelor dintr-un singur motiv – ar însemna guvern interimar până în martie, aprilie, evental mai, ar însemna Parlament dizolvat din decembrie, ar însemna că nu vom avea buget până în primăvară.

Să arunci țara într-o astfel de criză economico-financiară înseamnă că ești inconștient, că nu vezi riscurile să intri în 2020 fără buget aprobat în Parlament. Dar dacă toată lumea va ajunge la concluzia că trebuie acum anticipate, noi suntem pregătiți, dar nu susţinem doar din cauză că nu poţi lăsa ţara fără buget până anul viitor", a spus liderul UDMR. 

Totodată, Kelemen Hunor a invocat variantele pe care le-a propus președintelui în legătură cu viitoarea guvernare: 1. un premier din UDMR; 2. premier independent, nu tehnocrat, din zona financiară; 3. un Guvern cu Ludovic Orban premier.

"Cu guvernul, propunerea noastră: prima opțiune este un premier din UDMR, nu am făcut o nominalizare, nu vrem să facem nominalizare până nu vedem ce crede şi preşedintele Iohannis.

A doua opțiune, un premier independent, nu tehnocrat, din zona financiară, bancară, care să aibă un guvern politic de condus, care nu face excese, care nu face excese, dar are grijă de buget, de fiscalitate, de venituri, cheltuieli şi gestionează ţara până în decembrie 2020.

Ultima soluție, de rezervă, un guvern condus de președintele PNL, Ludovic Orban. Dar acolo înțeleg că nu mai e nevoie de noi, pentru că deja PSD a anunțat că dacă promite Orban că nu taie pensii, salarii, susține guvernul PNL.

Riscurile cu guvern PNL sunt că toată lumea își va încerca dinții pe acest guvern și se uzează. Nu ştim ce doreşte astfel de guvern. Nu au fost discuţii aprofundate", a mai precizat Kelemen Hunor. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.