A izbucnit RĂZBOIUL sfârșitului PSD! Baronii Stănescu și Ciolacu forțează debarcarea Vioricăi Dăncilă, care se ține cu dinții de funcție


A izbucnit RĂZBOIUL sfârșitului PSD! Baronii Stănescu și Ciolacu forțează debarcarea Vioricăi Dăncilă, care se ține cu dinții de funcție

Jurnaliștii Europa Liberă dezvăluie, pe larg, masivele nemulțumiri care au răbufnit la vârful PSD, tensiuni care amenință să-și atingă paroxismul, în contextul prăbușirii partidului celor trei trandafiri de la Palatul Victoria, joi, în urma trecerii moțiunii de cenzură. Mai exact, gruparea baronilor Paul Stănescu și Marcel Ciolacu solicită capul Vioricăi Dăncilă, în timp ce aceasta și baronii care i-au susținut premieratul se țin cu dinții de funcții.

Stănescu și Ciolacu au convocat mai mulți lideri de organizații în biroul președintelui Camerei Deputaților pentru a stabili strategia înaintea CEX-ului PSD care va avea loc în această seară. Aceștia vor să îi ceară Vioricăi Dăncilă să ajungă la o înțelegere amiabilă să plece din fruntea partidului.

UPDATE 3. Congres în PSD, dată avansată în discuții: ianuarie 2020

Puciștii discută și varianta organizării unui Congres extraordinar. O variantă rostită la discuții a fost ca acesta să aibă loc în luna ianuarie a lui 2020, cu șase luni înaintea alegerilor locale. Au fost și voci în interior care au cerut un Congres mai rapid, motivând că „în momente de criză se cer măsuri de criză”.

Aleasă ca președinte al PSD la Congresul din iunie, Viorica Dăncilă nu poate să își piardă funcția decât dacă se organizează un alt Congres.

UPDATE 2. Marcel Ciolacu s-a arătat foarte deranjat de modul de conducere al partidului din ultima perioadă, ținta atacurilor fiind secretarul general al PSD și consilierii din umbră ai lui Dăncilă.

„Eu nu stau lipit de scaunul de președinte al Camerei Deputaților, nu stau. Dacă nu schimbăm ceva în funcționarea partidului, în modul de conducere al partidului, eu nu mai stau. Fifor dă la zece seara la presă că eu și Paul Stănescu suntem la negocieri cu Victor Ponta. Eu nu mai pot așa. Trebuie să schimbăm modul în care se conduce acest partid, dacă eu stabilesc ceva cu Dăncilă să nu vină Fifor a doua zi să o schimbe”, le-a spus Ciolacu celor prezenți la discuții, potrivit surselor Europa Liberă.

El nu a uitat-o nici pe Viorica Dăncilă, acuzând faptul că aceasta este înconjurată de consilieri de care ascultă mai mult decât de partid.

„Eu pe Ică, să vorbesc cu Dăncilă, nu îl sun, nu îl sun. (n.r. – Florea Voinea)”, a continuat Ciolacu.

Potrivit acestuia, partidul are șanse foarte mici la alegerile locale dacă se va reveni la sistemul privind alegerea primarilor în două tururi.

UPDATE 1. Puciștii îi reproșează Vioricăi Dăncilă că nu s-a consultat cu ei în ultimele luni, după ce Dragnea nu a mai fost președintele PSD.

Citiți articolul integral AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.