VIDEO Dan Barna: "Președintele consideră că anticipatele reprezintă soluția!" Condițiile puse de USR pentru a susține viitorul Executiv


VIDEO Dan Barna: "Președintele consideră că anticipatele reprezintă soluția!" Condițiile puse de USR pentru a susține viitorul Executiv

USR a participat vineri la consultările de la Cotroceni cu președintele Klaus Iohannis privind viitorul politic în urma căderii Guvernului Dăncilă.

Președintele USR Dan Barna a declarat că a înaintat pactul pentru anticipate, idee cu care și președintele este de acord, fiind "soluția morală și funcțională pentru România". 

"Am înaintat azi pactul pentru anticipate. Președintele a fost în asentimentul nostru, că este soluția morală și funcțională pentru România. S-a discutat și despre un nou Guvern, nu e niciun argument ca actuala guvernare să mai rămână la conducerea țării. România e clar că are nevoie de un nou guvern care să aibă ca obiectiv undeva în februarie-martie anul viitor organizarea de alegeri anticipate. (...) Prin anticipate România se însănătoșește și prin anticipate rezolvăm criza politică", a spus Dan Barna. 

Totodată, Dan Barna a prezentat o serie de principii, obiective, care condiționează susținerea politică a USR față de viitorul Executiv. Mai mult, președintele USR a reiterat că Alianța 2020 este pregătită să intre la guvernare doar când va exista o susținere politică reală, ceea ce e posibil prin anticipate.

"I-am prezentat un set de principii, principii care sunt fundamentale pentru susținerea USR, primari în două tururi, fără penali în funcții publice, repararea efectelor OUG114, SIIJ, PNDL și corectarea legilor justiției. Sunt câteva dintre principiile pe care i le-am transmis și președintelui, pentru că România are acum ocazia să o ia într-o direcție bună, se poate. (...)Putem ieși din logica resemnării că în România nu se poate nimic. În România se pot face multe lucruri și ziua de ieri a arătat că oricât de confiscat este statul de către PSD, de la nivel local, până la nivelul instituțiilor, există suficientă energie și suficiente soluții pentru a merge mai departe.

Vom susține o guvernare minoritară, evident fără PSD, dar o guvernare care să-și asume obiectivele USR.

Alianța USR-PLUS este pregătită să intre la guvernare când vom avea o susținere politică reală", a mai declarat Dan Barna. 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.