Oreste, scenariu de impact: "Titulatura PSD dispare, iar noul partid se va numi Pro România!" Negocierile lui Ponta cu Adrian Năstase


Oreste, scenariu de impact: "Titulatura PSD dispare, iar noul partid se va numi Pro România!" Negocierile lui Ponta cu Adrian Năstase

Istoria Partidului Social Democrat ne arată că formațiunea politică a reușit de fiecare dată să se regenereze după orice eșec. FSN a devenit FDSN, apoi PDSR și ulterior PSD, dar de fapt a fost "aceeași Mărie, cu altă pălărie"

În acest sens, jurnalistul Oreste Teodorescu lansează un scenariu de impact potrivit căruia PSD, în urma alegerilor prezidențiale, ar urma să își schimbe denumirea în Pro România. În centrul negocierilor se află Victor Ponta și Adrian Năstase. Totodată, pe termen scurt, Oreste semnalează că este luată în calcul scoaterea din cursa către Cotroceni a Vioricăi Dăncilă și asumarea candidaturii comune a lui Mircea Diaconu din partea PSD-ALDE-Pro România. 

Redăm comentariul analistului politic Oreste Teodorescu:

"V-aș propune și un alt scenariu. Să nu o luăm foarte în serios pe Viorica Vasilica Dăncilă pentru că îmi e din ce în ce mai limpede că dânsa este trimisă la ofsaid. Ponta, care provine de sub pulpana domnului Năstase, știm pe surse că a avut niște negocieri cu domnia sa și niște discuții. Năstase, care este și el la rândul lui pupila lui Ion Iliescu, a înțeles că pentru a salva ceva din partidul ăsta mamut și îngrozitor trebuie să intre în opoziție. Doamna Dăncilă nici nu cred că va mai candida la alegerile prezidențiale. 

Eu, pe sursele mele, și de obicei am surse foarte bine documentate, domnul Ponta a negociat cu domnul Năstase și cu gruparea Ică Voinea extragerea doamnei Dăncilă din competiție și susținerea comună a candidatului Mircea Diaconu. Mircea Diaconu, plasat în turul II, care va pierde desigur zdrobitor, va avea mai multe voturi decât ar avea Dăncilă. Și atunci securizarea pe care băieții ăștia deștepți din PSD și ticăloși, gruparea Mitrea-Năstase-Dan Ioan Popescu ș.a.m.d., cei care au știut să facă și un pas înapoi de fiecare dată pentru a salva partidul, au bătut de o negociere secretă cu domnul Ponta și încă doi domni de la Pro România care au fost acolo. Ei vor să securizeze pentru următorul exercițiu de opoziție de 4 ani de zile ceea ce mai rămâne din PSD. Titulatura PSD dispare și se va numi Pro România acest nou partid de care va trebui să ne ferim cu la fel de mare asiduitate ca și până acum", transmite Oreste.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.