Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță: Stalinistul Șora a ajuns simbol al demnității și competenței?! Doamne, nu-i ierta!


Scriitorul și teologul Cristian Bădiliță: Stalinistul Șora a ajuns simbol al demnității și competenței?! Doamne, nu-i ierta!

Scriitorul, teologul și traducătorul Cristian Bădiliță avertizează, pe pagina de Facebook a domniei sale, că – indiferent cât s-ar strofoca așa-zișii intelectuali RSR, foști sau urmași ai foștilor aflați în goană după sinecuri, idoli de carton fără operă și situații rentabile, dar profund imorale și mistificatoare –”fostul stalinist Șora” nu are cum, indiferent de unghiul în care ne-am raporta la această situație, să reprezinte un simbol al demnității și competenței.

CITEȘTE și Fosta deținută politic Niculina Moica: Reclama cu domnul Șora este o minciună mizerabilă! Batjocorește memoria martirilor anticomuniști! EXCLUSIV

Cristian Bădiliță – doctor în teologie la Sorbona și golan autentic al anilor '90, când minerii și securiștii călcau studenții pe cap – explică de ce publicul din România nu a auzit niciodată de nume importante ale Diasporei și Exilului, nume care reprezintă adevărate modele de rezistență anticomunistă și demnitate.

Facem precizarea că Bădiliță este un acerb și consecvent critic al nomenklaturii securistoide a BOR.

CITEȘTE și O MINCIUNĂ îngrozitoare batjocorește memoria martirilor anticomuniști: Mihai Șora, prezentat drept disident al genocidarilor ani '50!

”De ce Nicolás Gómez Dávila nu e cunoscut în România, deși scriu, sistematic, despre el, de un sfert de secol? Pentru că n-a fost adoptat de camarila care <dă tonul> subcultural (humanitas, obscul, romlit) și pentru că bravii <cititori> români nu papă decît ce le servește camarila.

Motiv pentru care continuă să fie necunoscute nume importantissime din Exil și Diaspora, continuînd să predomine manelismul bine cunoscut, băsismul cu papion.

Editorii, profesorii și, evident, jurnaliștii sînt complici impardonabili.

Tot ce este cu adevarat valoros ACUM în cultura română va ieși la suprafață... peste un secol, mama lui de popor superinteligent, dar plîngacios! Granițele s-au deschis de treizeci de ani... numai pentru cîteva mii dintre noi.

(Acum văd că se încordează QI-ul intelectualilor RSR pe alt nonsubiect, fostul stalinist Șora, ajuns – Doamne, nu-i ierta! – simbol al demnității si competenței!)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.