Victorie a Delegației Popularilor români în PE: Raportul lui Siegfried Mureșan aduce 8,19 milioane de euro în România


Victorie a Delegației Popularilor români în PE: Raportul lui Siegfried Mureșan aduce 8,19 milioane de euro în România

"Plenul Parlamentului European a aprobat, cu largă majoritate, raportul deputatului european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) privind alocarea a 8,19 milioane de euro pentru despăgubiri în urma inundațiilor care au afectat nord-estul României în vara anului 2018", se arată într-un comunicat de presă pe pagina europarlamentarului liberal, Siegfried Mureșan.

Raportul a fost aprobat cu 645 voturi pentru, 18 împotrivă și 30 abțineri. Ajutorul provine din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE) care a fost creat special pentru a sprijini statele membre și cele candidate afectate de catastrofe naturale majore.

„Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima ședință ordinară a Comisiei pentru bugete din noua legislatură fiindcă am vrut ca raportul meu să fie adoptat de urgență, astfel încât banii să ajungă cât mai repede în țară.

Prin acest vot, transmitem un semnal clar că, indiferent de situație, Uniunea Europeană are la dispoziție instrumente pentru a sprijini statele membre în urma dezastrelor naturale care duc la pagube majore pentru oameni”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan astăzi, după votul din plen.

Banii europeni obținuți prin raportul eurodeputatului român vor acoperi parțial cheltuielile cu operațiunile de urgență realizate de autorități pentru reconstrucția digurilor și a infrastructurii de transport. România a mai beneficiat de finanțare prin intermediul FSUE de șapte ori în trecut, sprijinul Uniunii Europene ridicându-se la 119 milioane de euro.

Rareș Bogdan l-a felicitat pe colegul său pe pagina sa de Facebook spunând că este o victorie frumoasă a Delegației Popularilor români în Parlamentul European

"Victorie frumoasă a Delegației Popularilor români în Parlamentul European! Raportul colegului liberal Siegfried Mureșan, care a cerut despăgubiri pentru inundațiile din regiuinea de nord-est a României, din vara anului trecut, a fost adoptat cu 645 de voturi. 8,2 milioane de euro vor ajunge în județele Suceava, Neamț și Bacău. Fondul de Solidaritate al UE a mai acordat despăgubiri Austriei și Italiei, raportul fiind coordonat de Siegfried Mureșan (PNL, PPE). Bravo, Siegfried, sunt mândru că suntem colegi!"

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.