Rareș Bogdan oferă motive de apoplexie pesediștilor: "Kovesi e mai aproape de postul de procuror-șef european!"


Rareș Bogdan oferă motive de apoplexie pesediștilor: "Kovesi e mai aproape de postul de procuror-șef european!"

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a anunțat ultimiii pași privind accederea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

Concret, în cadrul Conferinței Președinților a fost stabilită echipa de negociere a Parlamentului European cu Consiliul Uniunii Europene: Monika Hohlmeier, europarlamentar PPE și președinte al Comisiei CONT, Lopez Aguilar, europarlamentar S&D, și Maite Pagazaurtundua, europarlamentar Renew Europe și vicepreședinte al Comisiei LIBE. 

Totodată, Rareș Bogdan a subliniat o altă informație importantă și anume faptul că s-a decis ca președintele Parlamentului European, fostul jurnalist David Sassoli, să notifice Consiliul UE cu privire la continuarea negocierilor și la pregătirea pașilor petru ca Laura Coduța Kovesi să ajungă procuror-șef al Parchetului European. 

Mai mult, Rareș Bogdan a transmis că negocierile au intrat în linie dreaptă și, foarte probabil, luna octombrie va fi o lună-cheie, iar decizia privind-o pe Laura Codruța Kovesi se va lua la începutul lunii noiembrie. 

Redăm mesajul eurodeputatului PNL Rareș Bogdan:

"Vorbim despre ceea ce s-a întâmplat astăzi în Conferința Președinților. Practic, acolo s-a făcut un pas extrem de important, un pas-cheie, care va enerva la culme PSD, va enerva la culme toți penalii, va enerva la culme pe toți cei care au tăbărât pe statul român în ultimii doi ani și jumătate și au vrut să și-l pună la butonieră. Toți cei care au încercat să dărâme statul de drept din România vor fi disperați. Laura Codruța Kovesi e mai aproape de postul de procuror-șef european. Conferința Președinților a decis astăzi, practic la 13:41 ora României, comisia de negociere cu Consiliul UE, de asemenea s-a decis ca președintele PE, fostul jurnalist David Sassoli, să notifice Consiliul UE cu privire la continuarea negocierilor și la pregătirea pașilor. Așadar, foarte probabil, luna octombrie va fi o lună-cheie, iar decizia se va lua undeva la început de noiembrie.

Din comisia de negociere face parte un reprezentant al PPE, un reprezentant al Renew Europe și un reprezentant S&D. Din partea PPE e o doamnă care de-a lungul timpului a fost o prietenă și rămâne o prietenă a României, doamna Monika Hohlmeier, președintele Comisiei CONT, un europarlamentar german extrem de influent, extrem de puternic. Am avut o întredevedere cu doamna Hohlmeier pentru că am aflat că face parte din această comisie și pentru a-i mulțumi pentru ceea ce a făcut pentru susținerea statului de drept și a Laurei Codruța Kovesi în numele poporului român, în numele românilor liberi care vor o țară ca afară, unde statul de drept funcționează. Mi-a spus că este încrezătoare. De asemenea, din comisia de negociere face parte președintele Comisiei LIBE, Lopez Aguilar, socialist. Totodată, în comisia de negociere se află Maite Pagazaurtundua din Renew Europe, vicepreședine al Comisiei LIBE. Cei trei sunt oamenii care vor negocia cu Consiliul UE, practic ca procedura să nu fie stopată chiar prin retragerea candidatului francez. Interesant jocul Franței pentru că încă nu este clar dacă candidatul francez Bohnert s-a retras sau nu din cursa pentru șefia Parchetului European, deși a fost numit în fruntea Parchetului Național Financiar din Franța. Important e că intrăm în linie dreaptă. Asta este vestea pe care voiam să v-o dau chiar din Parlamentul European. Deci linie dreaptă pentru Laura Codruța Kovesi. Cei trei încep negocierile. Mai mult vă voi spune săptămâna viitoare de la Strasbourg, acolo unde vom avea luni seară voturile de plen și întrunirile grupurilor PPE. Liderul grupului PPE Manfred Weber a anunțat ieri că una din priorități în această sesiune este și numirea procurorului-șef european în persoana Laurei Codruța Kovesi", a declarat liberalul.

Urmăriți video cu precizările eurodeputatului Rareș Bogdan:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.