Sucita Grațiela Gavrilescu a cărei viață NU poate continua fără funcția de ministru. Parcursul politic al unei traseiste notorii care se gudură acum pe lângă coana Veo


Sucita Grațiela Gavrilescu a cărei viață NU poate continua fără funcția de ministru. Parcursul politic al unei traseiste notorii care se gudură acum pe lângă coana Veo

Traseistă notorie și persoană care nu se poate ține de cuvânt, Graţiela Gavrilescu se întoarce la Ministerul Mediului, la două săptămâni de la demisie.

După retragerea ALDE de la guvernare, Gavrilescu anunța senină cu două săptămâni în urmă că “viața poate continua și fără funcția de ministru”. Doar că declarația fostului ministru al celor de la ALDE nu valorează nici cât o ceapă degerată, de vreme ce aceasta vrea să se întoarcă la câteva zile distanță în exact aceeași funcție.

Comportamentul Grațielei Gavrilescu nu este nici pe departe unul întâmplător zilele acestea, ci mai degrabă el încununează perfect cariera tipică de traseist politic a fostului, poate actual ministru al Mediului. De fiecare dată când barca politică din care făcea parte Grațiela părea că se scufundă, aceasta fugea repede în altă barcă care părea mai promițătoare.

Gavrilescu și-a început cariera politică în PUR, acolo unde între 2003 şi 2004 a fost preşedinte PUR Ploieşti. Din 2004 Gavrilescu părăsește barca celor de la PUR și merge în PNL, devenind membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL. Doar că Gavrilescu nu stă mult nici în PNL și pleacă în ALDE, acolo unde este numită vicepreşedinte ALDE şi lider al organizaţiei judeţene Prahova a partidului. Graţiela-Leocadia Gavrilescu a fost ministru al mediului şi al schimbărilor climatice în perioada 17 decembrie 2014 - 17 noiembrie 2015 şi din nou de pe 3 aprilie 2017.

Acum că barca celor de la ALDE începe să se scufunde, Grațiela începe să se gudure pe lângă Viorica Dăncilă, uitând de colegii săi de suferință, asta după ce a încercat un exercițiu de demnitate care nu a durat însă decât fix două săptămâni.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.