Vești proaste pentru Rovana Plumb de la un fost europarlamentar: NU va fi comisar european! Îi recomand să nu meargă la audieri în Parlamentul European, fiindcă va fi picată!


Vești proaste pentru Rovana Plumb de la un fost europarlamentar: NU va fi comisar european! Îi recomand să nu meargă la audieri în Parlamentul European, fiindcă va fi picată!

Președintele desemnat al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a publicat lista de comisari europeni propuși de fiecare stat al UE. Pe această listă figurează și PSD-ista Rovana Plumb, aceasta fiind propunrea din partea României. Comisarii propuși de statele membre vor intra în procedurile de audiere în comisii și apoi la votul din plenul Parlamentului European.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Va fi îndeplinit visul pușcăriașului Dragnea? Plângăcioasa Rovana Plumb, pe lista comisarilor europeni propuși de statele UE

În acest context, fostul europarlamentar Cristian Preda i-a recomandat Rovanei Plumb să nu meargă la audieri în Parlamentul European, căci va fi picată din cauza problemelor de integritate. 

Redăm mesajul lui Cristian Preda:

"Rovana Plumb apare pe lista Ursulei von der Leyan ca posibil comisar din partea României.

Îi recomand să nu meargă la audieri în Parlamentul European, fiindcă va fi picată.

Motivul e simplu: principala temă de dezbatere va fi integritatea ei, și nu capacitatea de a gestiona portofoliul de comisar pe care-l va primi.

Ursula von der Leyen a fost corectă și a prevenit-o pe Dăncilă în acest sens.

Șefa guvernului n-a priceput ce i se spune", a transmis fostul eurodeputat Cristian Preda. 

Amintim că în octombrie 2017, Rovana Plumb a scăpat de ancheta din dosarul Belina după ce colegii ei din Camera Deputaţilor au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale. Ea le-a mulțumit deputaţilor că au apărat „principiile statului de drept”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.