Pro România, un PSD mai mic. Ponta le-a mai furat un parlamentar “social-democraților”


Pro România, un PSD mai mic. Ponta le-a mai furat un parlamentar “social-democraților”

Pierderea majorității parlamentare de către PSD după ieșirea ALDE de la guvernare a produs o degringoladă în tabăra așa-zișilor “social-democrați”.

Fostul pesedist Victor Ponta și-a format partidul încă de la început bazându-se pe dizidenți din rândul PSD. Astfel că, ușor, ușor Pro România ajunge un PSD mai mic. Drept dovadă, luni, în prima zi a noii sesiuni parlamentare, deputatul PSD Liviu Ioan Balint a anunţat, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, că de la 26 august şi-a înaintat demisia din cadrul PSD şi că va activa în cadrul grupului Pro Europa, condus de Victor Ponta.

„Începând cu 26 august mi-am înaintat demisia din cadrul PSD şi tot din aceeaşi zi activez în grupul Pro Europa al Camerei Deputaţilor”, a declarat Liviu Ioan Balint, citat de Libertatea.ro.

Balint nu este la prima trecere dintr-o barcă în alta. Noul membru al partidului lui Ponta e cunoscut pentru traseismul politic. Acesta a făcut parte cândva din partidul generalului Gabriel Oprea, de unde a migrat la PMP pentru ca apoi să treacă la PSD, iar acum la Pro România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.