"Carnivorul" Meleșcanu, bot în bot cu PSD. Florin Negruțiu: "Orice om îi este frică de-o trădare cât de mică. Totul a mers prost pentru Tăriceanu"


"Carnivorul" Meleșcanu, bot în bot cu PSD. Florin Negruțiu: "Orice om îi este frică de-o trădare cât de mică. Totul a mers prost pentru Tăriceanu"

Ieșirea lui Tăriceanu de la guvernare nu a fost agreată de un număr considerabil de membri ai ALDE. În cursul zilei de luni, Tăriceanu a fost abandonat de unul din greii ALDE, Teodor Meleșcanu, acesta fiind propus pentru șefia Senatului din partea PSD. Tăriceanu, ca reacție, s-a arătat uimit declarând că Teodor Meleșcanu nu i-a comunicat nimic în acest sens. 

În acest context, jurnalistul Florin Negruțiu a analizat la Digi24 mișcarea lui Meleșcanu subliniind că lui Tăriceanu i s-a întâmplat ceea ce a făcut și el la rândul său în trecut: actul de a trăda. Totodată, Florin Negruțiu a atras atenția că un număr restrâns de politicieni din ALDE doreau cu adevărat să iasă de la guvernare, iar Meleșcanu e folosit de PSD pentru a mai atrage și alți parlamentari din partidul lui Tăriceanu care să opteze pentru a susține în continuare Guvernul Dăncilă. 

"Se numește episodul trădarea trădătorului. Ca să o pararafrazăm pe Viorica Dăncilă, "orice om îi este frică de-o trădare cât de mică". Lui Călin Popescu Tăriceanu îi era frică de această trădare pentru că întreaga sa carieră politică la Senatul României a început cu o trădare. Putem să-l sunăm pe domnul Antonescu să-l întrebăm cum a fost momentul în care domnul Tăriceanu a mers cu domnul Ponta. În 2014 domnul Tăriceanu devenea șef al Senatului după o trădare. Acum i se întâmplă și lui un lucru pe care l-a mai practicat în cariera sa politică.

Doamna Viorica Dăncilă a speculat un lucru de care vorbeam și noi săptămâna trecută aici, faptul că mulți membri marcanți din ALDE consideră că nu sunt vegetarieni doar pentru că le-a spus lucrul ăsta Călin Popescu Tăriceanu. Ei sunt cu carnea, ei sunt cu rămânerea la guvernare, cu resursele. Tăriceanu, întrebat dacă pleacă câinele de la măcelărie, a spus că cei din ALDE sunt vegetarieni. Vedem după o săptămână că doar domnul Tăriceanu și vreo 2-3 miniștri sunt vegetarieni în ALDE. Domnul Meleșcanu este un carnivor convins și nu de ieri de azi. Încă de dinainte de 1989 domnul Meleșcanu a fost bine obișnuit cu poziții de genul ăsta. Un loc în statul român i se cuvine lui Meleșcanu, așa că a primit cu bucurie oferta doamnei Dăncilă cu condiția să mai aducă niște guri la masă din ALDE. 

Avem marea plecare din ALDE de la guvernare care înseamnă plecarea lui Tăriceanu de la guvernare, iar zilele următoare vom vedea probabil o serie de parlamentari în primul rând de la ALDE rămănând la guvernare alături de Viorica Dăncilă după o discuție lămuritoare. Fiecare are prețul său pentru susținerea acestui Guvern până în 2020", a spus gazetarul. 

Totodată, Florin Negruțiu a transmis că Meleșcanu încearcă, cel mai probabil, să-i tragă partidul de sub picioare lui Tăriceanu, actualul președinte al ALDE fiind marele pierzător al ultimelor săptămâni în politica românească. 

"Să nu uităm că domnul Meleșcanu a mai avut un partid, se numea ApR, deci nu este venit din neant. Probabil va încerca să-i tragă partidul de sub picioare lui Tăriceanu. Dacă ai urmărit cu atenție declarația lui Meleșcanu spunea că face asta pentru partid, pentru a da un mesaj că partidul are încă pozițiile negociate cu PSD, iar cine dorește poate să vină la masă, căci este loc pentru toată lumea. Acesta e mesajul domnului Meleșcanu. Nu e exclus să vedem zilele următoare cum se catalizează o nouă masă critică în partidul acesta mic în jurul lui Teodor Meleșcanu, în jurul Ramonei Mănescu, în jurul altor carnivori din ALDE care au decis să nu ia drumul acesta al postului în opoziție. Este evident că pentru Tăriceanu totul a mers prost în ultimele săptămâni după ce a decis să iasă de la guvernare. Nu are nici puterea, nici resursele, nu e nici candidat la prezidențiale și este și vioara a doua din alianța Pro România-ALDE. În sensul acesta nu e niciun fel de viitor pentru ALDE și mulți liderii ai partidului își dau seama de lucrul ăsta (...)", a conchis jurnalistul Florin Negruțiu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.