Un politolog cunoscut anunță DISPARIȚIA Vioricăi Dăncilă: ”Are zilele numărate. Sub 100! E cu spatele la zid”


Un politolog cunoscut anunță DISPARIȚIA Vioricăi Dăncilă: ”Are zilele numărate. Sub 100! E cu spatele la zid”

”Zilele Vioricăi Dăncilă sunt numărate. Sub 100”, anunță scriitorul și politologul Stelian Tănase, pe blog, avertizând că urmașa pușcăriașului Liviu Dragnea se pregătește să dispară subit din politică.

Lucrurile s-ar putea precipita, dacă s-ar ajunge la prăbușirea guvernării, explică politologul: dacă Viorica Dăncilă își pierde jilțul de premier – singurul motiv pentru care o vedem la televizor și în prim-planul PSD –, ea va pierde imediat atât șefia partidului cât și poziția de prezidențiabilă.  

Vă prezentăm analiza lui Stelian Tănase:

”Dacă VVDăncilă pierde una din pozițiile pe care le deține, le pierde și pe celelalte. Este vorba despre 1/ președinția PSD 2/ prim-ministru 3/ candidat în cursa prezidențială. Pentru ea lucrurile se complică cu fiecare zi. În afară de PNL și USR-Plus care îi cer plecarea, este asaltată din interiorul partidului de cei care cred că PSD trebuie să treacă în opoziție. Pierzînd funcția de premier, (resursele, bugetul) ea știe care ar fi consecințele. Este motivul pentru care se opune categoric să-și dea demisia. (…) Ea se încăpățînează să stea în Palatul Victoria, devenit a doua ei casă. Ca șef de guvern, controlează partidul. Aici este sursa principală a puterii și influenței ei în PSD.(…)

Baronii locali știu și ei cum stă treaba și se fac că o susțin. Îi fac respirație artificială pînă în noiembrie 24. E un joc de domino simplu. VVDăncilă ar fi prima victimă dacă pierde campania electorală sau guvernul – la o moțiune de cenzură sau prin demisie. Ar dispărea rapid de pe scena politică. (…) PSD s-ar retrage cîteva luni în opoziție doar pentru a reveni în forță în 2020 la alegeri. Exact cum a făcut în cazul guvernului Cioloș, după tragedia de la Club Colectiv. În 2016 a cîștigat detașat. Unii baroni PSD vor să repete manevra. Mai mult chiar, zic că ar fi singura șansă de a mai salva PSD-ul.

Cîțiva o împing pe scări pe VVDăncilă nu ca șef PSD, ci în postura de candidat la președinție. De ce nu s-ar retrage? Tot nu are șanse să ajungă la Cotroceni! Dacă renunță, ar evita umilința de a pierde rușinos. Atunci un congres extraordinar PSD o va alunga cu vorbe fff rele. Sondajele de opinie sunt devastatoare pentru candidatura ei. VVDăncilă nu renunță din același principiu – ar pierde apoi și guvernul și partidul. Ea știe, pesediștii care contează știu și ei. Au vrut un candidat propriu, dar uite că opiniile s-au mai schimbat. Pe țeavă e un scenariu prin care PSD, Pro România, ALDE ar merge la pachet pe mîna lui Mircea Diaconu. Sondajele îl arată mai bine plasat și e și bun gură, combativ, spre deosebire de VV Dăncilă care la tv e ca o mumie. Are charismă zero. (…)

Situația lui VVDăncilă se deteriorează pe zi ce trece. E cu spatele la zid, i-a rămas să ducă un război de ariergardă în PSD și în afara lui. Încearcă să supraviețuiască într-un peisaj politic tot mai contondent. Sorții ei de a se salva sunt neglijabili. Zilele ei sunt numărate. Sub 100”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.