DIVERSIUNEA candidaturii lui Mircea Diaconu la Cotroceni: se pregătește ”cea mai caraghioasă născocire a democrației”. Concluziile sociologului Sebastian Lăzăroiu


DIVERSIUNEA candidaturii lui Mircea Diaconu la Cotroceni: se pregătește ”cea mai caraghioasă născocire a democrației”. Concluziile sociologului Sebastian Lăzăroiu

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu susține, pe Facebook, că fostul europarlamentar Mircea Diaconu – candidatul neoficial al Pro România și al ALDE pentru Cotroceni – nu va mai fi votat nici măcar de cei 7% care l-au parașutat, în trecut, în Parlamentul European, unde, deși nu a făcut absolut nimic, a încasat un venit frumușel timp de 5 ani.

 ”O să mai ceară votul încă o dată, am îndoieli că cei 7% de atunci îl vor mai susține și că trustul de presă își va mai oferi serviciile, având în vedere că banii vin de la guvern, Pleșoianu e și el un favorit, ca să nu mai zic de fata de la Flat-Earth Society...”, explică Lăzăroiu.

În ceea ce privește spectrul unei viitoare alianțe Pro România-ALDE, sociologul explică de ce așa ceva ar reprezenta ”cea mai caraghioasă născocire a democrației”.

Vă prezentăm analiza lui Sebastian Lăzăroiu:

”Circulă zvonul că Tăriceanu nu mai vrea să candideze și că ALDE se va alia cu ProRomânia și, împreună, vor susține un candidat independent. Pe Mircea Diaconu.

Să zicem că va fi așa.

Diaconu a mai candidat independent pentru Parlamentul European în 2014. A alergat toată campania, a avut un trust de presă în spate, a promis marea cu sarea și a obținut un venit frumușel timp de 5 ani. Alegătorii lui entuziaști n-au obținut nimic. De atfel, la câțiva ani după ce a ajuns în PE, Diaconu a mărturisit fanilor că nu e ce se aștepta (nimeni nu știe ce se aștepta în afară de miile de euro) și că se dă bătut, adică revine în politica națională. Ați înțeles ideea: candidez, habar n-am pentru ce, dau o fugă pe acolo și vă spun dacă e ceva de făcut sau mă întorc. A revenit.

O să mai ceară votul încă o dată, am îndoieli că cei 7% de atunci îl vor mai susține și că trustul de presă își va mai oferi serviciile, având în vedere că banii vin de la guvern, Pleșoianu e și el un favorit, ca să nu mai zic de fata de la Flat-Earth Society...

În ce privește alianța ALDE-ProRomânia, ceva îmi spune că se pregătește cea mai caraghioasă născocire a democrației. ALDE se întrunește săptămâna viitoare ca să voteze în forurile interne o alianță cu ProRomânia. Ca să înțeleagă și Tăriceanu enormitatea, ar fi cam așa: un bărbat însurat se întâlnește cu familia unei alte femei să pună la cale un nou mariaj. Nevasta îl așteaptă cu sufletul la gură acasă, să vadă dacă divorțează sau nu de ea. Bărbatul ajunge acasă, nevasta răsuflă oarecum ușurată (pentru că <a veni acasă> e totuși un semn), bărbatul îi zice că a stabilit deja data și locul oficierii noii căsnicii, își ia ziarul și-i poruncește să-i pună ciorba în farfurie. În zilele următoare, nimic nu se schimbă din obiceiurile lor zilnice, totul culminând cu rugămintea bărbatului de a-i ajusta nițeluș costumul de mire.

Altfel zis, vom avea o alianță <pusă la cale> între un partid la guvernare și unul de opoziție. Cum nu există alte specificații legale, presupun că tribunalul o va înregistra. Nevasta înghite în sec, mireasa tace, junele își face cap.

Pe urmă, dacă Mircea Diaconu va obține, de pildă, un 5-6% decent, s-ar zice că mireasa (mă refer aici la Ponta) nu doar că nu a primit zestre, dar mirele lacom i-a halit și ce avea”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.