PSD modifică de ochii lumii Codul de Procedură Penală. Corupții vor putea fi eliberați pe bandă rulantă, ca până acum


PSD modifică de ochii lumii Codul de Procedură Penală. Corupții vor putea fi eliberați pe bandă rulantă, ca până acum

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că din proiectul referitor la modificarea Codului de Procedură Penală rămâne ”doar partea care se referă la ce ați zis, înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol, pedofilie”. Surse din minister au declarat, potrivit G4Media.ro, că premierul Dăncilă a cerut încă din cursul dimineții de vineri eliminarea din proiectul de OUG a prevederilor care înăspresc condițiile de liberare condiționată.

Profesorul Universitar, Cătălin Avramescu a scris pe pagina sa de Facebook că deși PSD susține că va înăspri condițiile pentru eliberarea condiționată, ele se referă doar la cazurile de pedofilie, corupții putând fi eliberați pe bandă rulantă în continuare.

“Mafia News:

PSD susține că va înăspri condițiile pentru eliberarea condiționată... însă doar în cazurile de pedofilie, răpire sau viol. Corupții vor putea fi eliberați pe bandă rulantă, ca până acum.

Pedofilii surprinși în flagrant vor da mită "agentului constatator". Pedepsele se contopesc, iar ei vor fi eliberați condiționat. Mulțumim din inimă Partidului!”

Astfel, cele mai importante modificări sunt următoarele:

Instanța poate dispune eliberarea condiționată doar dacă sunt îndeplinite cumulativ anumite condiții. Până acum, nu era nevoie de cumularea condițiilor.

A crescut de la 60 la 65 de ani de la care instanța poate dispune eliberarea condiționată.

Pentru a fi eliberat condiționat, condamnații pe viață trebuie să fi executat minim 25 de ani, față de 20 ani pe regula veche.

Premierul Dăncilă a anunțase miercuri în ședința de guvern că printre modificările la Codul de Procedură se numără și ”interzicerea posibilității de liberare condiționată pentru infracțiunile grave și foarte grave”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.