Sârmei îi e frică de proteste. Firea folosește un tertip mizerabil pentru a bloca o manifestație împotriva ei, dar Dide anunță că acțiunea va avea loc indiferent de presiuni


Sârmei îi e frică de proteste. Firea folosește un tertip mizerabil pentru a bloca o manifestație împotriva ei, dar Dide anunță că acțiunea va avea loc indiferent de presiuni

Asociația Evoluție în Instituție, condusă de protestatarul Cristian Mihai Dide, va organiza în data de 27 august un protest împotriva primarului Gabriela Firea și a companiilor municipale care căpușează bugetul Bucureștiului. 

În momentul în care a notificat protestul, Dide a avut o surpriză. Concret, protestatarul s-a lovit de eternul tertip al sârmei de a scăpa de proteste, adică faptul că ar mai exista în acel interval orar o altă adunare publică, iar astfel asociația Evoluție în Instituție nu ar putea organiza nicio manifestație. 

"Am declarat o adunare publică pentru 27 august în faţa Primăriei Capitalei şi ca de obicei, de peste 2 ani încoace, are loc un alt protest în acelaşi loc şi la aceeaşi oră. Am mai atras atenţia asupra acestei practici a PSD-ului de a întocmi protocoale cu anumite asociaţii partenere tocmai pentru a stopa orice formă de protest. Acest lucru s-a întâmplat în faţa sediului PSD, a sediului ALDE şi a Primăriei Capitalei.

Încă o dată se dovedeşte faptul că protestele deranjează partidul de la guvernare şi sunt în stare să facă lucruri la limita legii sau ilegale pentru a ne opri. Am declarat protestul pentru a ne arăta nemulţumirea faţă de Companiile ilegale înfiinţate de Firea şi de modul acesteia de a cheltui banii publici. Cu toate acestea, interzicerea adunării publice este ilegală, noi având mai multe hotărâri judecătoreşti prin care am anulat astfel de documente emise de doamna Firea. Aşadar, o anunţ pe această cale pe Firea că voi fi în faţa Primăriei Capitalei pe data de 27 august şi voi protesta", transmite Cristian Mihai Dide, potrivit Epoch Times

Despre tertipul sârmei a vorbit în 2018 Irina Zamfiescu de la ActiveWatch care prezenta lista organizațiilor prietene lui Firea care au primit autorizație pentru adunări publice pe perioada 4 ianuarie-23 decembrie în intervalul orar 08-22. (citiți AICI mai multe detalii)

"PSD, ALDE si Primăria Municipiului București și-au făcut cel mai de preț cadou în aceste vremuri tulburi. Din ianuarie și până în decembrie, de la 8 dimineața, la 10 seara, orice protestatar poate fi amendat în baza unei “notificări prealabile”. Da, în fața acestor instituții, pe hârtie, sunt blocate protestele de câte 30 de oameni invizibili, dar hotărâți!", scria Irina Zamfirescu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.