Firea vrea să introducă o nouă taxă românilor. Câți bani vor trebui să scoată din buzunare posesorii autoturismelor neînmatriculate în București dacă vor să intre în Capitală


Firea vrea să introducă o nouă taxă românilor. Câți bani vor trebui să scoată din buzunare posesorii autoturismelor neînmatriculate în București dacă vor să intre în Capitală

Gabriela Firea ne-a obișnuit deja cu “inovațiile” în materie de administrație locală. După ce în 2018 Primarul General abera în privința unui proiect care urmărea reducerea bugetului alocat Administrației Drumurilor cu circa 40 de milioane de lei, deși starea șoselelor este una dintre marile probleme ale Capitalei, astăzi Firea ne anunță că vrea să introducă în dezbatere publică un proiect care prevede achiziţionarea unei viniete pentru toate autoturismele care intră în Capitală, dar nu sunt înmatriculate în municipiul Bucureşti sau în judeţul Ilfov. Ca și cum nivelul de taxare din țara noastră nu ar fi deja suficient de mare, Firea vrea să mai introducă o nouă taxă. Concret, toți posesorii unui autoturism înmatriculat în alt județ ar fi obligați să plătească o taxă de intrare în București, de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an.

De asemenea, nu va fi permis accesul în zona centrală pentru maşinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2. Și mașinile cu norma de poluare Euro 3 vor avea acces în zona centrală doar dacă vor plăti o taxă de 75 de lei pe lună sau 900 de lei pe an.

Potrivit primarului Firea aceste măsuri ar fi necesare pentru reducerea poluării şi reducerea traficului.

Ea a explicat că în zona Bucureşti-Ilfov sunt 1,6 milioane de maşini, iar dintre acestea 400.000 nu vor mai avea acces în centrul Capitalei.

Fostul consilier prezidențial Iulian Fota a reacționat dur în fața propunerii lui Firea, precizând că proiectul are ca scop acoperirea găurilor proastei guvernări locale. Analistul se întreabă ce s-ar întâmpla dacă și alte orașe ar proceda la fel.

“Primărița asta a noastră, după ce că este mincinoasă (povestea cu sârma și nu numai) este și ticăloasă. Cum să pui taxe mașinilor care nu sunt din București ? Dacă Ploieștiul și Constanta fac la fel, ce facem , la fiecare drum la munte sau la mare , mai plătim câte ceva ? Ca să nu mai vorbesc de alte mari orașe. Asta e o nebunie!!! Ca bucureșteni , vom scoate din buzunare o grămadă de bani ca să umblăm prin propria noastră tara. Pentru ca să-și acopere găurile datorate proastei guvernări locale, Primăria Capitalei scoate bani tot din buzunarele noastre. De ce ar fi mai proaste alte orașe? Bine că aplicam la București soluția mult hulita a barierei lui Mazare. Așa ne trebuie !!!”, a comentat Iulian Fota pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.