Victorie pentru libertatea de exprimare. Trupa Paraziții a câștigat procesul cu polițiștii


Victorie pentru libertatea de exprimare. Trupa Paraziții a câștigat procesul cu polițiștii

Trupa Paraziții a obținut o importantă victorie pentru libertatea de exprimare. Concret, trupa Paraziții a câștigat în primă instanța procesul intentat de Sindicatul Național al Agenților de Poliție, iar reprezentanții forțelor de ordine ar urma să plătească 2.500 de lei, cheltuieli de judecată, a confirmat Cristi Ochiu, reprezentantul muzicienilor, pentru Mediafax. 

Membrii trupei Paraziții și casa de discuri 20cm Records au câștigat în prima instanță procesul deschis împotriva lor de Sindicatul Național al Agenților de Poliție. Sindicaliștii i-au acuzat că versurile piesei ”Antimilitie” de pe albumul ”Armă secretă” îi calomniază.

Artiștii au primit câștig de cauză din partea instanței, iar polițiștii trebuie să le plătească celor de la Paraziții cheltuieli de judecată în valoare de 2.500 de lei. Suma reprezintă onorariul avocatului. Polițiștii au și posibilitatea de a ataca prin recurs decizia tribunalului.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.