Firea nu fuge de protestul din 10 august, ci doar aleargă și se rățoiește la un consilier general pentru că a demascat-o. Reacția liberalului: E doar o Dăncilă cu dicție


Firea nu fuge de protestul din 10 august, ci doar aleargă și se rățoiește la un consilier general pentru că a demascat-o. Reacția liberalului: E doar o Dăncilă cu dicție

Ciprian Ciucu, preşedinte interimar al PNL Sector 6, a anunţat, vineri, că pentru data de 10 august când este anunţat un nou protest în Bucureşti, primarul general Gabriela Firea şi-a delegat atribuţiile de ordine publică viceprimarului Aurelian Bădulescu. Acelaşi lucru s-a întâmplat la protestul de anul trecut din 10 august, iar Ciucu explică faptul că ”dacă şi Bădulescu alege să dispară ca măgarul în ceaţă”, atribuţiile ajung chiar la şeful Poliţiei Locale.

”10 August, deci Firea dispare din peisaj. La fel ca dată trecută, îi deleagă şi acum lui Bădulescu atribuţiile pe ordine publică. Dar ce să vezi, atribuţiile de primar pot ajunge chiar mai jos, la şeful Poliţiei Locale. Asta dacă şi Bădulescu alege să dispară şi el ca măgarul în ceaţă”, a scris, vineri, pe Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu.

Acesta a postat pe Facebook şi dispoziţia primarului care prevede aceste delegări.

Potrivit documentului, în perioada 8 – 11 august, ”se deleagă atribuţiile doamnei Gabriela Firea, primar general al municipiului Bucureşti, privind obligaţia de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul paşnic şi civilizat al adunărilor publice domnului Aurelian Bădulescu, viceprimar general”.

Amintim că și la protestul din 10 august 2018, soldat cu violenţe fără precedent, primarul general şi-a delegat atribuţiile viceprimarului Aurelian Bădulescu.

Firea, a transmis, vineri, după ce a fost criticată că şi-a delegat atribuţiile pentru 10 august, că este în Capitală şi va lucra sâmbătă, dar afirmă că sunt 17 evenimente programate, iar delegarea s-a făcut pentru ”alte măsuri legale”. ”Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată”. Firea l-a catalogat totodată pe Ciucu “un consilier frustrat”.

„Un consilier PNL ridicol şi frustrat a lansat azi acuzaţia că fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în Bucureşti sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar îşi deleagă anumite atribuţii, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunţ public pe acel consilier PNL incompetent şi chiulangiu care a lipsit la o treime din şedinţele Consiliului General şi ale comisiilor de specialitate că nu fug nici pe Marte şi nici pe altă planetă. Sunt în ţară, în Bucureşti şi azi, şi pe 10 august, lucrez, deci, şi azi, şi mâine împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ţine de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, aşa cum nu am făcut-o niciodată, şi, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informaţii false”, a precizat Gabriela Firea, conform unui comunicat transmis Agerpres de Primăria Capitalei.

Răspunsul liberalului nu a întârziat să apară. Acesta a spus că ceea ce a afirmat el este adevărat, precizând că „Firea este doar o Dăncilă cu dicție”:

„Răspuns pentru alde Firea

Ceea ce am spus eu despre Firea, faptul că a fugit pe 10 August este adevărat, factual vorbind. Data trecută și-a inventat o vizită rapidă la Talin după ce planurile de plecare la Tokio i-au fost date peste cap de o furtuna și nu a mai putut ateriza. Azi am prezentat documentul cu delegarea responsabilității de primar până pe 11 August 2019. #FACTUAL Deci, mincinos nu sunt.

Chiulangiu. Pai să vedem, anul acesta am lipsit cred ca la două ședințe din 7. Singurul motiv este acela că Firea anunță ședințele de CGMB cu doar 5 zile înainte. Cum munca în CGMB este aproape neremunerată, cum de când fac politică câsting din contracte pe care le am în afara țării (proiecte de obicei europene ale altor guverne din regiune), și cum nu îmi pot programa plecările în funcție de când are Firea chef sa pună ședințele, s-a întâmplat, rar, să mai lipsesc. Motivat, iar asta nu mă face chiulangiu, cum zice detractoarea mea.

Incompetent. Pe lângă Firea sunt la ani și ani lumină. CV-ul meu non-politic include zeci de proiecte, inclusiv la nivel internațional. Nu dezvolt, oricum Firea este doar o Dăncilă cu dicție.

Detractor. O da! Voi fi întotdeauna detractorul ticăloșilor!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.