Oreste îi pune la punct pe Barna și Cumpănașu: Nu le înțeleg retorica privind oroarea de la Caracal


Oreste îi pune la punct pe Barna și Cumpănașu: Nu le înțeleg retorica privind oroarea de la Caracal

Jurnalistul Oreste Teodorescu a postat pe pagina lui de Facebook un mesaj prin care îi critică în termeni duri pe Alexandru Cumpănașu și pe Dan Barna. În viziunea lui Oreste, declarația lui Barna – “Vreau să cred că dacă eu aș fi fost președinte, drama de la Caracal nu s-ar fi întâmplat” este una politicianistă, golită de sens și de-a dreptul ridicolă.

De cealaltă parte, Alexandru Cumpănașu încarcă spațiul public cu mesaje politice și electorale în contextul anchetei privind crimele lui Dincă, încercând să netezească drumul Vioricăi Dăncilă spre Palatul Cotroceni.

„Cu toată prietenia și considerația umană pe care le-o port, sunt două persoane publice cărora nu le înțeleg retorica ultimilor zile, ce-i drept atât de tumultoase, tragice și apăsătoare. Dan Barna, în care mi-am pus toate speranțele că va reuși sa armonizeze USR cu PNL pentru a construi o majoritate parlamentara solidă, începând imediat după scrutinurile ce urmează, pentru că doar așa, putem vindeca sistemul de ciurucurile toxice ale Ciumei Roșii, a făcut o declarație politicianistă, golită de sens și de-a dreptul ridicolă, grefată pe cumplitul caz de la Caracal... Domnule Barna, pentru un om care pretinde că ar îmbrăca costumul altui gen de președinte, această afirmație va arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefanescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae...E ca și cum Hilary CLINTON ar fi spus ca dacă era ea la Casa Albă, nici un dement nu si-ar mai fi descărcat arma automată în supermarketuri... vă rog din suflet, reveniți pe linia clară care separa politrucul populist și găunos de adevăratul politician, integru și eficient!

Al doilea domn, pe care l-am apreciat pentru Interviurile fruste și adânci cu ambasadorii din România, Alexandru Cumpănasu, a intrat ca un tăvălug în ancheta crimelor monstrului din Caracal încercând spațiul public cu mesaje politice, electorale, multe dintre ele frizând grotescul! De ce ați înlocuit, domnule Cumpanasu, frazele precise și temele importante cu elucubrații care l-ar fi jenat chiar și pe Dan Diaconescu? Doar din calcul electoral, pentru a netezi drumul analfbetei spre Cotroceni? Atât de cinic? Atât de brutal?”, a scris jurnalistul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.