Sfidare PSD-istă! Noul șef al jandarmilor vine cu o pată majoră în activitatea profesională: Jandarmeria Craiova refuzase inițial să trimită un echipaj în căutarea Alexandrei Măceșanu la domiciliul monstrului de la Caracal


Sfidare PSD-istă! Noul șef al jandarmilor vine cu o pată majoră în activitatea profesională: Jandarmeria Craiova refuzase inițial să trimită un echipaj în căutarea Alexandrei Măceșanu la domiciliul monstrului de la Caracal

Sfidarea celor care ne conduc continuă. Ministrul de Interne, Mihai Fifor, l-a schimbat luni pe Ionuț Sindile de la șefia Jandarmeriei Române. În locul lui Sindile vine șeful Jandarmeriei de la Craiova, Constantin Florea. Mandatul lui Ionuț Sindile urma să expire în data de 15 august 2019. 

CITIȚI ȘI: Împotriva protestatarilor pașnici, jandarmii fac exces de zel, dar în cazul ororii de la Caracal au refuzat inițial să intervină

Acum vine partea scandaloasă. Semnele acestei schimbări la șefia Jandarmeriei Române nu sunt deloc pozitive. Concret, Gruparea Mobilă Jandarmi Craiova, aflată în subordinea noului șef al Jandarmeriei Române, Constantin Florea, a refuzat să trimită inițial un echipaj de 20 de jandarmi pentru a ajuta la operațiunea de la Caracal prin care urma să se percheziționeze curtea monstrului Gheorghe Dincă. Astfel, Constantin Florea, noul șef al Jandarmeriei Române, se află deja în jurul unor controverse în urma ororii de la Caracal, oamenii din subordinea lui tratând cu lipsă de profesionalism cazul Alexandrei Măceșanu. 

"Polițistul a dispus șefului SAS să-i pună la dispoziție 2 grupe a câte 7 oameni pentru perchezițiile ce urmau a fi efectuate. Totodată, a luat legătura telefonic cu adjunctul șefului Grupării Mobile Jandarmi Craiova, colonelul B, solicitându-i să fie sprijinit cu 20 de jandarmi, însă acesta a refuzat, spunând că are oamenii în dispozitiv. Ulterior, comandantul IJJ Olt, domnul colonel D. a pus la dispoziție 10 jandarmi în sprijin pentru efectuarea perchezițiilor domiciliare, aceștia prezentându-se la ora 5:30 la sediul Poliției Municipiului Caracal", transmitea atunci Raportul MAI.

Amintim că pe 21 septembrie 2018, Cătălin Ionuț Sindile a fost pus sub acuzare pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitate la participație improprie la purtare abuzivă de către procurori în dosarul violențelor de la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei, alături de Sebastian Cucoș, fostul șef al Jandarmeriei, dar și alături de cel care este și actualmente șeful Jandarmeriei Bucureşti, maiorul Laurenţiu Cazan, precum și alături de comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

Cătălin Ionuț Sindile a fost împuternicit în funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române pe 15 august 2018, imediat după scandalul iscat de violențele de la mitingul din 10 august, produs în timp ce la conducerea Jandarmeriei se afla Sebastian Cucoș.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.