Inspecția Judiciară pune tunurile pe DIICOT Craiova. E anchetat modul în care instituția a abordat oroarea de la Caracal


Inspecția Judiciară pune tunurile pe DIICOT Craiova. E anchetat modul în care instituția a abordat oroarea de la Caracal

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu și a demarat vineri o anchetă cu privire la posibilele abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, potrivit unui comunicat de presă al instituției.

"Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care DIICOT – ST Craiova a instrumentat dosarul vizând dispariţia a două persoane. Menţionăm că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa Inspecţiei Judiciare fiind „de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor”, a anunțat Inspecția Judiciară.

Felix Bănilă, șeful DIICOT, a anunțat încă de miercuri că dosarul crimelor de la Caracal a fost preluat de structura centrală de la serviciul teritorial Craiova. Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente, a fost audiat aproape 9 ore la sediul DIICOT, în noaptea de joi spre vineri, el menţinându-şi declaraţia anterioară potrivit căreia le-ar fi ucis pe fete.

Amintim faptul că joi, 1 august, Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcție pe procurorul Cristian Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cel care a întârziat intrarea în locuința lui Gheorghe Dincă. Anterior, Inspecția Judiciară demarase cercetarea disciplinară și ceruse suspendarea lui Popescu pe care îl acuzase de exercitarea funcției cu gravă neglijență.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.