Nicolae Moga, debut cu stângul la MAI: n-a spus nimic despre desecretizarea dosarului 10 august și a dat de înțeles că a fost forțat să ocupe funcția


Nicolae Moga, debut cu stângul la MAI: n-a spus nimic despre desecretizarea dosarului 10 august și a dat de înțeles că a fost forțat să ocupe funcția

Nicolae Moga a debutat cu stângul în noua funcție de ministru de Interne. PSD-istul a susținut o conferință de presă în care a declarat că nu a vrut să ocupe funcția de minsitru de Interne de parcă l-ar fi forțat cineva să o facă

''Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcție, dar dacă tot a fost să fie, să ne apucăm de treabă serioasă (...) Aici trebuie instalată legea. Toată lumea trebuie să respecte legea în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, aşa cum toţi suntem obligaţi să respectăm legea. Funcţia de ministru al Afacerilor Interne este o funcţie politică într-o structură militarizată (...) Nu se poate un ministru al Afacerilor să nu colaboreze cu toate structurile'', a precizat noul ministrul al Afacerilor de Interne.

Totodată, Moga a spus despre 10 august că a fost un eveniment nefericit, dar nu a scos un sunet despre desecretizarea de urgență a dosarului 10 august, solicitată de altfel de deputatul PNL Ovidiu Raețchi. 

CITIȚI ȘI: Ovidiu Raețchi îl atenționează pe noul ministru de Interne: "Prima decizie pe care trebuie să o ia e desecretizarea de urgență a dosarului 10 august!"

"Referitor la 10 august: a fost un eveniment nefericit, cu mai multe elemente. Ca ministru de Interne, eu cer ca niciun cetățean român să nu mai fie bătut de un jandarm, dacă respectă legea. De asemenea, nu doresc ca niciun jandarm să fie umilit sau bătut de protestatari.

Trebuie stabilit ce mod de lucru vrem să urmăm: ne place ceea ce vedem în UE și în SUA, atunci vom prelua acel model. Deocamdată noi avem niște regulamente. Dacă vrem altceva, nicio problemă, se pot schimba.

Deocamdată, eu plec cu dreptul, dar vă spun cu sinceritate: cine minte, cine nu-și face datoria nu va colabora cu mine", a mai spus noul ministru de Interne.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.