Polițista care îi înjură pe corupți: „Cine morții voștri sunteți, să vă bateți joc de noi?”


Polițista care îi înjură pe corupți: „Cine morții voștri sunteți, să vă bateți joc de noi?”

Andrada Voicu, o polițistă din Pașcani, a postat pe pagina personală de Facebook o poezie proprie care s-a viralizat datorită mesajul pentru toxicii din fruntea României, cărora nu se sfiește să le adreseze chiar și o înjurătură în versuri, dar foarte pe șleau: „Cine morții voștri sunteți, Să vă bateți joc de noi?”

Atârnăm de-un fir de ață.
#rezistăm, dar ce folos, 
Când suntem mințiți pe față
Și toate-s cu susu-n jos?

Și murim de frig și sete
Și ne trec prin corp fiori
Când ni se citesc pamflete
Cu și despre infractori.

Plângem și ne cerem dreptul
De-a trăi civilizat, 
Însă nu-i emis decretul- 
Cică trebuie semnat.

Cine morții voștri sunteți, 
Să vă bateți joc de noi?
Și de ce tot voi vă plângeți 
Când vă batem cu noroi?

Voi nu meritați nici țara
Și nici apa ce o beți
Colcăiți de haimanale
Și corupți cu epoleți!

Colcăiți de-atâta fală
Și ieșiți pe post trumfași, 
Când de fapt, băgăm de seamă, 
Sunteți "decât" proști și lași.

Ne-ați furat dreptul la viață! 
Cine dracu' sunteți voi, 
Să ne râdeți nouă-n față, 
Și să ne huliți pe noi?

Ia stați jos și luați aminte:
România nu-i a voastră! 
Profitați de bunătatea
Și de neputința noastră

Ne-ați mâncat pe dinăuntru
Și ne-ați pus în inimi smoală, 
Ați venit aici cu gândul
Să vă transformați în boală.

Ați și reușit, pesemne, 
Să îmbolnăviți poporul
Însă azi, poporul geme
Când își vede tricolorul.

Doar atât ne mai rămâne:
Să ne luăm în piept cu boala
Hai, deșteaptă-te, române, 
Că ne fură ăștia țara!

 Victimă a unui teribil accident rutier în 2018, în timp ce se afla în misiune cu una din „rablele” din dotarea poliției, Andrada stârnea, în urmă du două luni, valuri serioase în online cu o postare în care vorbea cu mult curaj despre mizeria și lașitățile din sistem: „Jurământ, 2014. Când am intrat în acest sistem, eram un copil naiv și credeam că voi fi un om care va contribui la schimbarea lumii în bine, câte puțin în fiecare zi.

Îmi imaginam atunci că voi face parte dintr-o Poliție sănătoasă, demnă și curajoasă. 
Nu știam că de fapt, după ce ieși de pe băncile școlii, te lovești cu capul de un zid mare. Acela al realității. O realitate crudă, în care o mână de infractori conduc România. O realitate crudă în care te înconjori fără să vrei de oameni lași, ce fug de răspundere. O realitate în care polițiștii ar trebui să își facă treaba așa cum scrie în cărți. În cărțile de tactică politienească și comunicare profesională, pe care le-am citit 2 ani, în timpul școlii.
O realitate în care polițiștii demni și onești sunt băgați în aceeași oală cu lichelele parșive și lașe cu care și nouă ne este rușine. RUȘINE!
Rușine pentru că într-o țară membră a UE, instituțiile statului au ajuns bătaia de joc a unor birjari semianalfabeți . Rușine vouă, celor care ascundeți gunoiul sub preș și deși vă mor oamenii nevinovați, vă comportați ca și când nimic nu s-ar fi intamplat. Rușine pentru faptul că ne pleacă oamenii buni, pentru a munci în țări străine, pe câțiva franci în plus.
Nu suntem demni de ei. Și nu vom fi niciodată.
Rușine lașilor care aleg să fugă de adevăr și de răspundere.
Rușine celor care deși văd relitatea asta urâtă, preferă să bage capul în pământ și să tacă mâlc. Probabil că din cauza asta am ajuns așa.
Pentru că suntem lași. Iar niște lași nu pot decât să-și merite soarta.”

În 4 aprilie 2018 o autospecială de poliţie s-a izbit frontal de un autoturism în urma unei depăşiri pe linie continuă, accidentul având loc în zona Blăgeşti, județul Iași, lângă Pașcani.

Surse judiciare declarau atunci că în maşina de poliţie, care circula cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune, se afla Andrada Voicu împreună cu un alt polițist și cu un câine de urmărire și mergeau la un caz pentru a căuta o fetiță dispărută de acasă.

„În urma accidentului, poliţista din Pașcani a suferit o fractură de femur stâng, fractură zigomatică dreapta, hemoragie abdominală, fiind operată”, precizau sursele citate.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.