În laboratoarele de propagandă ale PSD se pregătește o nouă manipulare electorală uriașă: miraculoase tratamente și vaccinuri anti-cancer din Cuba căreia, la schimb, îi vor șterge uriașa datorie față de România


În laboratoarele de propagandă ale PSD se pregătește o nouă manipulare electorală uriașă: miraculoase tratamente și vaccinuri anti-cancer din Cuba căreia, la schimb, îi vor șterge uriașa datorie față de România

În condițiile în care în mandatul său s-a înregistrat cel mai mare dezmăț bugetar, iar datoria externă a României a crescut numai anul acesta, din ianuarie până în mai, cu patru miliarde de euro, ministrul pafarist al Finanţelor Eugen Orlando Teodorovici aruncă în spațiul public o nouă momeală electorală – de tipul celor cu care a câștigat Liviu Dragnea alegerile parlamentare în 2016, consiliat pe atunci de experți israelieni în dezinformarea și manipulare. Astfel, potrivit adevarul.ro, Teodorovici ar fi propus oficial Cubei compensarea datoriei istorice faţă de România, în schimbul tratamentele anti-cancer pe care le dezvoltă această ţară, după cum arată un document al Ministerului Finanţelor.

Cuba avea la finalul anului trecut o datorie neplătită către România de 1.522.725.577,78 ruble transferabile, în contul exporturilor derulate de ţara noastră înainte de 31 decembrie 1989. Cuba refuză însă plata acestei datorii, considerând-o ştearsă din momentul în care rublele transferabile nu au mai existat. „Politica actuală a guvernului cubanez este de ştergere în totalitate a datoriilor exprimate în ruble transferabile, având în vedere că această monedă nu mai există”, arată chiar documentul citat mai sus.

Adevărul reamintește în materialul său și despre vizita-fulger pe care Eugen Teodorovici şi Sorina Pintea, ministrul Sănătății, au făcut-o la Havana în decembrie 2018. Vizita. – extrem de costisitoare (numai biletele de avion au costat 15.000 de dolari) – a fost cu oprire la Moscova și a fost ținută secretă până la scurgerea unor informații în presă. Atunci, Orlando a răspuns oțărât întrebărilor pe această temă: „nu am fost în vacanţă. De succesul acestei misiuni va depinde viaţa copiilor şi de PSD-işti, şi de PNL-işti, şi de USR-işti (...) Toţi ştiau că am fost acolo, şi serviciile noastre secrete”. Pintea a întărit și ea spusele lui Orlando: „Este vorba de medicamente oncologice pentru cancerul pancreatic şi glinom, medicamente care au statut de medicamente orfane în SUA şi care se utilizează în acest moment. Avem două vaccinuri contra cancerului pulmonar care sunt devoltate de către Centrul de Imunologie Moleculară din Havana. Apoi există un produs pentru tumori ale pielii, înregistrat în Cuba din 2016, injectabil, care a fost folosit cu foarte mult succes acolo. Apoi există un medicament care ar putea evita amputările de labe ale piciorului pentru pacienţii cu complicaţia diabetului. E în uz din 2007, folosit cu foarte mare succes. Sunt lucruri foarte concrete pentru care am mers, nicidecum pentru un proiect de 150.000 de euro sau de dolari”.

Viitoarea nașă a infractorului Liviu Dragnea, Lia Olguţa Vasilescu, care și-a petrecut și ea, înainte de nunta cu Claudiu Manda o vacanță, pe litoralul cubanez prezenta vizita celor doi drept un mare succes: „Pentru cine nu ştie, Cuba a investit foarte mult în cercetarea medicală, cu rezultate extraordinare. Cunosc persoane care s-au tratat în această ţară sau care folosesc medicamentele şi care au constatat efecte miraculoase. Dacă se reuşeşte ca în România să se găsească aceste medicamente în farmacii (acum se aduc doar de cei care vizitează Cuba), va fi una dintre reuşitele majore ale acestei guvernări”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.