Carmen Dumitrescu prezintă trecutul penal al secretarei din Videle Carmen Dan. Justiția a închis ochii, iar sluga lui Dragnea a ajuns ministru de Interne


Carmen Dumitrescu prezintă trecutul penal al secretarei din Videle Carmen Dan. Justiția a închis ochii, iar sluga lui Dragnea a ajuns ministru de Interne

Jurnalista și scriitoarea Carmen Dumitrescu face o trecere în revistă a problemelor de natură penală ale lui Carmen Dan (sursa foto: Carmen Dumitrescu), episoade ce au propulsat-o către postul de ministru de Interne, căci în PSD dacă ești curat nu poți obține funcții. 

"De când a fost înscăunată la Interne, Carmen Dan a pierdut treptat contactul cu realitatea și a continuat să joace rolul de pion în povești care depășeau capacitățile ei de înțelegere. Astfel s-a întâmplat 10 august, un eveniment negru din istoria recentă a țării, când numai o minune a făcut să nu moară cineva, lumea întreagă privind cu stupoare cum în România, miniștrii nu dau dovadă nici de responsabilitate, nici de o vagă înțelegere a legilor țării. Dar și înainte de a fi fost artizanul evenimentelor de la 10 august, Carmen Dan s-a implicat, oricând a cerut-o partidul, în probleme cu iz penal, de la care i s-au tot deschis și închis dosare, acesta fiind prețul pe care ea a considerat că puterea îl pretinde. Facem, în cele ce urmează, o retrospectivă a problemelor de natură penală ale fostului ministru de interne, Carmen Dan, originară din Videle, fost jurist la Consiliul județean Teleorman și fost prefect al județului. Asta pentru că vine o zi pentru fiecare, când realitatea începe să vorbească în locul funcțiilor și beneficiilor pe care puterea le aduce vremelnic", scrie Carmen Dumitrescu pe Liber în Teleorman. 

În afara cazului 10 august, Carmen Dan a mai fost vizată de o serie de probleme de natură penală în trecut: fals în declaraţiile de avere, uz de fals, declaraţii false în inscrisuri private, trafic de influenţă, fraudă universitară, un caz de incompatibilitate, falsificarea proceselor verbale aferente alegerilor din 2012, dosar privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale. Totodată, asupra lui Carmen Dan a mai planat suspiciunea că a reprezentat miezul unei grupări infracționale care se ocupa cu retrocedările ilegale de terenuri în județ.

Prin diverse conjuncturi, secretara din Videle Carmen Dan a scăpat de răspunderea în fața legii

CITIȚI AICI ÎNTREAGA RETROSPECTIVĂ A PROBLEMELOR DE NATURĂ PENALĂ ALE LUI CARMEN DAN

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.