Un europarlamentar român îi cere premierului Finlandei să confirme numirea lui Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European


Un europarlamentar român îi cere premierului Finlandei să confirme numirea lui Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a participat la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu prim-ministrul Finlandei, Antti Rinne. Premierul Finlandei a prezentat programul de activități al Președinției finlandeze a Consiliului UE.

În cadrul discuțiilor, eurodeputatul PPE i-a solicitat miercuri premierului Finlandei "să confirme numirea primului procuror-șef european în persoana doamnei Laura-Codruța Kövesi". Reamintim că președinția finlandeză a Consiliului UE a început în data de 1 iulie 2019. 

„Noi, Parlamentul European, am audiat 3 candidați, am avut două rânduri de voturi, în Comisia pentru control bugetar și în Comisia pentru libertăți civile și am decis că procurorul din partea României, doamna Laura-Codruța Kövesi, este cel mai bine pregătit procuror pentru această poziție. Acest lucru a fost confirmat și de comitetul de 12 experți independenți și, de aceea, vă cer, domnule prim-ministru, ca Consiliul UE să confirme numirea primului procuror-șef european în persoana doamnei Laura-Codruța Kövesi. Este urgent și important pentru că cetățenii europeni se așteaptă să combatem decisiv frauda cu fonduri europene în Europa, a spus eurodeputatul PPE.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.