Teodorovici nu recunoaște că a băgat România în criză economică și vrea să taie din banii destinați studenților


Teodorovici nu recunoaște că a băgat România în criză economică și vrea să taie din banii destinați studenților

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, discută luni în ședința Comitetului Executiv Național (CEX) o serie de măsuri economice care îi vizează pe studenți, pe beneficiarii pensiilor speciale și pe funcțiorarii publici.

În ședința CEX a PSD, pe lângă remanierea miniștrilor, liderii social-democrați vor discuta măsurile economice pe care le propune Eugen Teodorovici, urmând ca acestea să fie luate de Guvern până la finalul lunii pentru a putea fi adoptate odată cu rectificarea bugetară, conform Digi24.

Astfel, Eugen Teodorovici vrea să taie bursele studenților care în vacanța de vară nu muncesc. Mai mult, ministrul vrea să limiteze călătoriile gratuite ale studenților cu trenul la 12 pe an

O altă măsură este impozitarea tuturor pensiilor speciale. Astfel, executivul vrea să impoziteze pensiile mai mari de 10 000 de lei. Pragul minim al impozitului, de la care pleaca discuţia în interiorul partidului, este de 30%, însă procentul ar putea fi mai mare, de până la 50%. Trebuie găsită şi o formulă în funcţie de care să se stabilească suma de la care vor fi impozitate pensiile, în funcţie de salariul mediu brut.

Teodorovici mai vine cu propunere care are în vizor sporurile de periculozitate pe care le încasează funcționarii publici. Ministrul de Finanțe vrea ca Guvernul să stabilească o sumă fixă pentru aceste sporuri, ca ele să nu crească în funcție de salariu, deoarece momentan majoritatea încasează un spor în cuantumul a 15% din salariu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.