EXCLUSIV Remaniere cu scântei: CINE sunt înlocuitorii lui Carmen Dan și Meleșcanu. Dăncilă își pune baronii în cap


EXCLUSIV Remaniere cu scântei: CINE sunt înlocuitorii lui Carmen Dan și Meleșcanu. Dăncilă își pune baronii în cap

După ce s-a văzut cu sacii în căruță și a devenit șefa oficială a PSD, Viorica Dăncilă le dă cu tifla baronilor care au susținut-o la Congres.

Mai exact, potrivit surselor Podul.ro, Dăncilă și apropiații ei vor să-l impună pe senatorul de Constanța, Nicolae Moga, la Ministerul de Interne, în locul lui Carman Dan, care va fi remaniată cu siguranță, în încercarea de primenire a imaginii PSD. De asemenea, la portofoliul Externelor va avea loc, cel mai probabil, o rocadă Teodor Meleșcanu-Ramona Mănescu (fostă europarlamentară PNL).

Aceleași surse ne-au precizat că o astfel de nominalizare nu este deloc pe placul baronului de Vrancea, Marian Oprișan, care dorește ca în această funcție să propulseze un apropiat. Totodată, eventualitatea numirii lui Moga la Interne nu este privită cu ochi buni nici de baronul de Constanța, Felix Stroe, care a avut, de-a lungul ultimilor ani, o serie de diferende cu acesta. De notat că Marian Oprișan s-a numărat printre principalii susținători ai Vioricăi Dăncilă la recentul congres, când aceasta a preluat de facto partidul. Sursele citate susțin că Nicolae Moga se teme de momentul 10 august, când Diaspora și protestatarii anti-guvernamentali au anunțat deja că vor organiza un amplu protest. Moga este la a treia legislatură ca senator de Constanța și este membru al Comisiei de Apărare.

Aceleași surse ne-au dezvăluit că și Teodor Meleșcanu va fi remaniat de la portofoliul Externelor, ALDE propunând-o pentru această funcție pe ex-eurparlamentara liberală Ramona Mănescu (acum înregimentată în cadrul Alianței), soția lui Rareș Mănescu, fost edil penelist al Sectorului 6 (și el înscris în ALDE). În prezent plecat din țară, Călin Popescu-Tăriceanu le-a transmis aliaților de la PSD că susține rocada Meleșcanu-Mănescu. Precizăm că Ramona Mănescu nu a putut fi contactată până la momentul publicării acestui articol.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.