Practici comuniste odioase. Daea a ascuns documentul prin care este somat de Comisia Europeană să nu mai umfle ca neamul prost producțiile istorice record la hectar


Practici comuniste odioase. Daea a ascuns documentul prin care este somat de Comisia Europeană să nu mai umfle ca neamul prost producțiile istorice record la hectar

Jurnalistul Vlad Macovei dezvăluie într-un articol publicat pe siteul agrointel.ro că penibilul și depășitul ministru al Agriculturii, Petre Daea, unul din principalii acoliți ai infractorului Dragnea în mascarda recentă cu roșia și castravetele românești cu gust ancestral, a primit o scrisoare oficială din partea Comisiei Europene care îi solicită să își revizuiască statisticile din ultimii ani legate de producțiile agricole la nivel național.

„Documentul cu pricina este ținut la secret în minister, iar ministrul Petre Daea este decis să îl ignore și să îl îngroape pentru că altfel ar fi pusă la îndoială una din principalele motive de laudă din mandatul său: producțiile agricole record”, scrie Macovei, care mai spune că existența scrisorii i-a fost confirmată de surse europene din cadrul DG Agri potrivit cărora oficialii de la Bruxelles sunt extrem de revoltați de ceva vreme de practicile ministrului Daea. Au așteptat însă încheierea președinției României la UE pentru a putea începe războiul cu raportările mincinoase.

Și cu scrisoarea la sertar, Daea a continuat să se împuneze cu fabuloasele producțiile-record, precizând pentru TVR că în 2017 agricultura a înregistrat 9 recorduri istorice, iar în 2018 6 recorduri. 

Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.