CONSPIRAȚIA cuplului Firea-Stănescu: Dăncilă, presată să candideze la Cotroceni ca să fie mazilită de la șefia PSD. Premeditarea unui DEZASTRU electoral EXCLUSIV


CONSPIRAȚIA cuplului Firea-Stănescu: Dăncilă, presată să candideze la Cotroceni ca să fie mazilită de la șefia PSD. Premeditarea unui DEZASTRU electoral EXCLUSIV

Potrivit surselor Podul.ro, scenariul unei candidaturi a Vioricăi Dăncilă la Cotroceni este rostogolit în PSD și în presă chiar de contestatarii acesteia, cu scopul de a o împinge de la spate într-o cursă fără șanse la al cărei final caraghios – foarte posibil, premierul nu ar accede nici măcar în turul al doilea – ar urma să fie debarcată de la șefia partidului celor trei trandafiri.

În această ordine de idei, anunțul Vioricăi Dăncilă care a spus că nu se teme de o astfel de competiție pe care ar accepta-o doar dacă ea ar fi ”ultima soluție” (ceea ce nu-i cazul), trebuie citit în această cheie – premierul transmite un mesaj pe line de partid, nefiind deloc strategic că infirme ceea ce oricum nu are de gând să facă, dar reiterează în repetate rânduri că preferă un alt candidat din PSD. Acesta este Eugen Teodorovici, desigur, care se bucură atât de susținerea Vioricăi Dăncilă cât și de cea a unor baroni influenți, printre care Marian ”Portofel” Oprișan și Niculae Bădălău. Potrivit surselor noastre, Dăncilă refuză categoric o candidatură la Cotroceni – de altfel, e de notorietate că toți liderii PSD care au pierdut alegerile au fost maziliți.

Printre ”susținătorii” unei candidaturi a Vioricăi Dăncilă se numără Gabriela Firea (care abia așteaptă să încalece partidul), Paul Stănescu, Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu.

Să nu uităm că baronii i-au calculat Vioricăi Dăncilă un mandat de numai 7 luni la șefia PSD, după care riscă să devină noul țap ispășitor. Dacă aspirantul PSD la Cotroceni nu va izbuti să intre în turul al doilea, nu este deloc exclus ca în urma a două runde de alegeri pierdute în cel mai umilitor mod, baronii nemulțumiți (cei din facțiunea Firea-Stănescu, dar și primarii înspăimântați că nu vor mai câștga un nou mandat) să ceară ieșirea de la guvernare, tocmai pentru a evita obliterarea PSD la locale și parlamentare. Într-un astfel de scenariu, șantajul Vioricăi Dăncilă privind eventualitatea unei demisii de la Palatul Victoria nu va mai speria pe nimeni. Dimpotrivă.

În realitate însă, indiferent de numele său, un candidat PSD-ist pur sânge riscă, oricum, să NU intre în turul al doilea al bătăliei pentru Cotroceni, având în vedere fărâmițarea cauzată de cadidaturile lui Tăriceanu și Pleșoianu. Pe de altă parte, sondajele de opinie susțin că PSD s-a prăbușit sub 20% după catastrofa înregistrată cu prilejul europarlamentarelor.

Vă amintim că PSD a mai ieșit de la guvernare și în trecut, cu aproximativ un an înaintea alegerilor la termen, pentru a se pune pe picoare din punct de vedere electoral, dar și pentru a-și regla conturile (întotdeauna numeroase) pe line de partid.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.