Disperat, Guvernul PSD s-a mai împrumutat cu 2 miliarde de euro și pregătește noi îndatorări pe care românii de rând le vor plăti, nu politicienii cu pensii speciale


Disperat, Guvernul PSD s-a mai împrumutat cu 2 miliarde de euro și pregătește noi îndatorări pe care românii de rând le vor plăti, nu politicienii cu pensii speciale

Guvernul face din nou o aroganță și mai împrumută de pe piețele externe 2 miliarde de euro prin vânzarea de eurobonduri pe 12 și 30 de ani, după ce în martie, anul curent, a împrumutat 3 miliarde de euro prin vânzarea de eurobonduri pe 7 și 30 de ani. 

Guvernul PSD a depășit planul de împrumuturi pe tot anul urmând să folosească banii pentru acoperirea altor datorii și pentru cheltuielile tot mai mari în privința salariilor și pensiilor. 

Se aprobă contractarea de către MFP a unor împrumuturi externe de capital în cadrul Medium Term Notes în sumă de până la 2 miliarde euro, prin lansarea unei noi serii de obligațiuni cu maturitatea la 7 ani și redeschderea emisiunii cu scadența în data de 3 aprilie 2049, cupon 4,526%, se arată în ordinul publicat în Monitorul Oficial.

Suma este virată în contul de valută deschis pe numele MFP la BNR și se utilizează pentru finanțarea deficitului bugetar, refinanțarea și rambursarea anticipată a datoriei publice guvernamentale.

Guvernul vrea să împrumute pentru întreg anul, din surse interne și externe, 72 de miliarde (circa 15 miliarde euro), din care suma de 44 miliarde de lei este prevăzută pentru plata datoriilor care ajung la scadență în cursul acestui an, iar restul - pentru acoperirea deficitului bugetar, informează profit.ro

În context, senatorul PNL, Florin Cîțu, îl acuză pe Orlando Teodorovici că îndatorează România la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană.

Теодорович este DISPERAT!

Gaura la buget este imensa. Chiar daca a introdus taxe, supraacczie, a introdus OUG 114 etc GAURA la buget creste.

Теодорович ne-a INDATORAT la CELE MAI MARI DOBANZI din UE in EURO!! Din nou.

Impreuna cu echipa sa de “specialisti” din MFP a decis sa plateasca oricat dar sa faca rost de bani.

Si a platit.

Pentru imprumtul de 30 de ani a platit mai mult cu 40 de puncte de baza decat plateste GRECIA!!!

Poate nu ati inteles. Grecia are rating JUNK si se imprumuta mai ieftin ca Romania.

Dobanzile la care se imprumuta Grecia au scazut in ultimii doi ani in timp ce dobanzile la care se imprumuta Romania AU CRESCUT!

De ce se intampla asta?

In primul rand investitorii profesionisti inteleg ca Romania este in CRIZA si ca Теодорович este DISPERAT dupa bani.

Investitorii profesionisti ma confirma si spun ca Romania in era PSD+ALDE este mai RISCANTA ca Grecia pentru investitori.

In al doilea rand Теодорович si “specialistii” lui nu inteleg cum functioneaza pietele financiare si sunt luati de fraieri de fiecare data. Toata echipa din MFP care a permis aceste imprumuturi pleaca dupa Теодорович. Va garantez!

Atat timp cat ne imprumutam la dobanzi mai mari ca Grecia avem doar o singura destinatie- O CRIZA ECONOMICA MULT MAI MARE DECAT A AVUT GRECIA. Puneti-va centurile de siguranta ca o sa doara rau!

Ramane intrebarea totusi: Este Теодорович spion rus? Altfel nu se explica de ce ia aceste decizii care distrug Romania in interesul Rusiei”, scrie Florin Cîțu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.