Un an de la demiterea doamnei Kovesi: o lichidare stalinistă pentru liniștea tuturor politicienilor!


Un an de la demiterea doamnei Kovesi: o lichidare stalinistă pentru liniștea tuturor politicienilor!

Mă bucur că doamna Kovesi are șanse să ajungă la conducerea Parchetului European. Dar, să fim sinceri, acesta este un exil aurit pentru personajul care a băgat spaima în politicienii români corupți. Mai toți se bucură că scapă de ea! Demiterea, acum exact un an, a doamnei Kovesi de la conducerea DNA a fost momentul care a marcat, simbolic, distrugerea DNA și îngroparea luptei anti-corupție. Din fostul parchet anti-corupție a mai rămas doar fațada. Instituția care, pe vremuri, băga spaima în hoții ajunși în fruntea țării, a murit.

Demiterea doamnei Kovesi a fost rezultatul unei lungi coabitări subterane dintre Klaus Iohannis și regimul Dragnea. Acum un an, am fost unul din numeroșii români care i-au cerut șefului statului să refuze, de facto, indicațiile date de o Curte Constituțională mafiotizată, controlată de PSD. Să nu semneze decretul de demitere! Azi, privind în urmă, sunt convins că am avut dreptate. Ce s-ar fi întâmplat dacă domnul Iohannis refuza să o demită pe doamna Kovesi, la cererea lui Tudorel Toader, după decizia CCR? Nimic. PSD nu avea curajul să-l suspende pe șeful statului, l-ar fi martirizat inutil. La referendumul de demitere, Dragnea ar fi suferit o înfrângere cumplită, așa cum s-a întâmplat în 2007, când a fost suspendat din funcție președintele Băsescu.

În realitate, domnul Iohannis s-a bucurat în tăcere că i s-a oferit ocazia să scape de șefa parchetului anti-corupție. S-a predat fericit în fața presiunilor lui Dragnea, Tudorel Toader și Dorneanu. Pornind de la premiza că eu greșesc, ce a făcut Klaus Iohannis ca să refacă DNA-ul? Nimic. Nici măcar un gest formal. De un an, instituția este condusă de interimari. Procurorii buni sunt terorizați de secția pesedistă de investigare a magistraților și pleacă. Guvernul refuză să pună la dispoziția acestui parchet personalul tehnic necesar desfășurării activității.

Ce putea face șeful statului? În primul rând să vorbească despre acest blocaj și să creeze o presiune publică pentru refacerea instituției. Nu spun, însă, nimic, nici Klaus Iohannis, nici alți lideri de opoziție. Toți se prefac că au uitat de DNA. Nu doar pesediștii și aliații lor din Ciuma Roșie se tem de dreapta judecată, ci și cei care, anticipând că vor ajunge la putere, se pregătesc să își umple buzunarele.

Când vom scăpa de #CiumaRoșie, trei lucruri importante trebuie să se întâmple în domeniul Justiției:

-  Să se anuleze schimbările legislative emise de PSD în favoarea infractorilor, să se înăsprească pedepsele și să se deschidă calea confiscării rapide a averilor obținute prin furt.

-  Să se refacă DNA-ul, majorând bugetul instituției, oferindu-i un sediu nou, funcțional și detașând acolo specialiștii de care are nevoie.

-  Să găsim un șef dur al DNA, care să-i bage la pușcărie pe hoți fără nici o ezitare.

Dar pentru ca aceste lucruri să se întâmple, România va avea nevoie de conducători adevărați, nu de personaje deja pătate prin compromisurile cu PSD, precum Klaus Iohannis și Dacian Cioloș.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.