Acuzațiile unui deputat: cum încearcă Teodorovici să "mituiască" o parte din români pentru a-l vota la prezidențiale


Acuzațiile unui deputat: cum încearcă Teodorovici să "mituiască" o parte din români pentru a-l vota la prezidențiale

Deputatul USR Silviu Dehelean îi face o radiografie dură prezidențiabilului Eugen Orlando Teodorovici care își face "campanie cu pomeni fiscale printre necinstiţi pe banii cetăţenilor oneşti".

Astfel, parlamentarul subliniază că ministrul Finanțelor "este acum garantul uneia dintre cele mai mari haiducii financiare din ultimele decenii", PSD-istul încercând "să ofere amnistii fiscale pentru rău-platinicii care i-ar putea deveni votanţi".

Redăm comunicatul deputatului USR:

"Pesediştii au stabilit sâmbătă că Eugen Teodorovici este al doilea cel mai important om din partid, după Viorica Dăncilă. Neoficial, pare că şi-l doresc şi candidat la alegerile prezidenţiale, sau, cel puţin, ştim că el ţinteşte nominalizarea. Dar în toată această euforie a promovării domnului Teodorovici, nimeni nu spune nimic despre atrocităţile fiscale comise sub patronajul domnului ministru de Finanţe. Poate acum, când domnul Teodorovici a terminat de sărbătorit victoria internă, e un moment oportun să reamintim câteva aspecte.

Nu a surprins pe nimeni că, simţindu-se în campanie electorală precoce, domnul Teodorovici a promis o serie de facilităţi fiscale pentru companiile rău-platnice. Bineînţeles că gândurile domnului ministru de Finanţe s-au îndreptat către cei care se eschivează de la plata obligaţiilor fiscale, şi nu către cetăţenii oneşti. Căci cetăţenii oneşti nu l-ar lua niciodată în calcul pe domnul Teodorovici ca posibilă opţiune electorală, în timp ce evazioniştii l-ar putea trata ca pe un partener aflat la guvernare. În fond, şi domnul ministru de Finanţe întâmpină serioase dificultăţi atunci când trebuie să îşi justifice veniturile şi cheltuielile.

Dar dincolo de aceste probleme mai degrabă principiale, domnul Teodorovici este acum garantul uneia dintre cele mai mari haiducii financiare din ultimele decenii. Aşa cum am semnalat şi prin comunicări anterioare, ANAF a emis în ultimele luni un număr record de decizii de impunere iar majoritatea par a nu avea nicio bază legală. Parlamentarii Opoziţiei din Comisiile de buget şi finanţe au confirmat abuzurile şi au explicat această strategie de intimidare derulată de ANAF prin prisma disperării financiare în care se află Guvernul României.

În urma presiunilor publice, Teodorovici a eliberat-o din funcţie pe Mihaela Triculescu, o demisie pe care am solicitat-o încă din luna aprilie. Cu toate acestea, însă, domnul Teodorovici speră să devină beneficiarul abuzurilor fostei şefe ANAF, aşteptând ca sumele pretinse în mod nejustificat de la cetăţeni să fie achitate de bună voie sau confiscate în urma popririlor conturilor. Apoi, cunoscând procentul redus al celor care se încumetă să lupte cu Fiscul chiar dacă se ştiu îndreptăţiţi să o facă, Teodorovici va putea exploata sumele aferente în cel mai politicianistic mod posibil: oferind amnistii fiscale pentru rău-platinicii care i-ar putea deveni votanţi.

Iată cum, într-o manieră care sfidează până şi standardele coborâte cu care ne-a obişnuit Partidul Social Democrat, domnul Eugen Orlando Teodorovici încearcă să devină prezidenţiabil făcându-şi campanie cu pomeni fiscale printre necinstiţi pe banii cetăţenilor oneşti", transmite deputatul USR Silviu Dehelean. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.