VIDEO Cum a reconfirmat PSD, la congres, solidaritatea cu infractorii și apropierea față de Rusia lui Putin


VIDEO Cum a reconfirmat PSD, la congres, solidaritatea cu infractorii și apropierea față de Rusia lui Putin

Liviu Pleșoianu s-a clasat pe locul 2 în cursa pentru șefia partidului la Congresul PSD din 29 iunie cu un număr de 715 de voturi obținute. Vedeta propagandei rusești a susținut un discurs pe scena de la Sala Palatului în nota celor pe care le susținea pușcăriașul Liviu Dragnea prin elemente precum lupta cu statul paralel și, mai nou, cu "monștrii cei răi" la discursul anti-occidental, până la justiția care îi asuprește politic pe politicienii PSD.

Astfel, Pleșoianu a transmis despre condamnarea lui Dragnea că a fost una cu tentă politică, întrucât s-a produs la o zi după alegeri. Referitor la parteneriatul României cu SUA, Pleșoianu a făcut jocurile Rusiei prin discursul susținut, clamând că americanii nu fac decât să profite de țara noastră pe seama faptului că avem gaze și petrol la Marea Neagră. De subliniat este felul în care a fost primit discursul vedetei propagandei rusești de către sala plină de PSD-iști și anume cu ropote de aplauze, ceea ce demonstrează că PSD a rămas un partid care apără infractorii și care își afirmă prin diverse forme agenda rusească. Cei ce au susținut discursuri ulterior lui Pleșoianu nu i-au tăiat din elanul anti-occidental, ci au trecut peste de parcă momentul nu ar fi existat. 

Puteți urmări discursul lui Pleșoianu despre Dragnea de la începutul video-ului, iar delirul anti-american de la 10:30:



Discursul lui Liviu Pleșoianu a stârnit mai multe reacții critice, printre care și cele ale jurnalistelor Carmen Dumitrescu și Ramona Ursu: 

"Pleșoianu susține un discurs profund anti-american, batjocorind accentul american într-un stil de baltă în cadrul Congresului PSD. Sala e în delir. Cred că orice alte argumente despre rolul PSD în îndeplinirea intereselor rusești în România ar fi de prisos, în contextul ăsta", a comentat jurnalista Carmen Dumitrescu.

"Faptul că toată sala aia de oameni bolnavi a reacționat cu aplauze la auzul numelui "Liviu Dragnea" demonstrează că PSD e în metastază. Cancerul a acaparat toată ființa acestei structuri mafiote și nu există niciun fel de chimioterapie pentru a micșora tumora ca să devină operabilă. Mai multă silă n-am mai simțit de pe vremea când Dragnea zicea că frate-su a murit din cauză că a fost el condamnat la Referendum.

Oricum, le dedic aplaudacilor lui Dragnea niște gânduri eminesciene: "Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni...", a mai spus Carmen Dumitrescu.

"Când Pleșoianu pronunță numele lui Liviu Dragnea - e primul care o face în Congres - toată sala aplaudă puternic. Toată. Ăsta e PSD. Un partid care aplaudă corupția, hoția, minciuna, dictatura, nesimțirea, prostia. Un partid de mafioți. Ăsta a fost și așa va rămâne acest grup infracțional organizat numit PSD", a scris jurnalista Ramona Ursu pe Facebook. 

Vă prezentăm declarațiile lui Liviu Pleșoianu în legătură cu Liviu Dragnea:

"La precedentul congres, (...) când probabil toată lumea s-a ridicat în picioare, și l-a aplaudat pe Liviu Dragnea, pentru că văd că nimeni nu îi folosește numele astăzi, în acel moment am stat jos. Știți de ce? Pentru că la acel moment am considerat că nu e tocmai corect ca unii dintre candidații de la congres să nu apuce să vorbească. A fost cazul lui Codrin, a fost cazul doamnei Andronescu. Dar astăzi nu stau jos, stau în picioare în fața dumneavoastră, aleg să nu tac și vă spun ceea ce cred că trebuie spus. Sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea, despre care cred că trebuie să vorbim, să nu ne facem că nu a existat, nu a fost în niciun caz întâmplător fixată la o zi după alegeri. Sper că ne e clar tuturor acest lucru. Faptul că a fost fixată la o zi după alegeri înseamnă două lucruri: miză electorală, ceea ce este oribil, și trofeu electoral. De două ori oribil. 

Am să vă spun de ce eu aleg să fac parte din acei oameni care își asumă riscuri enorme, dintre acei oameni care preferă să nu tacă chiar dacă pot să vină în orice moment monștrii aceia răi. O să aleg să nu tac și să vorbesc despre ceea ce i s-a întâmplat lui Liviu Dragnea", a declarat Pleșoianu. 

Vă prezentăm delirul anti-american al lui Liviu Pleșoianu:

"Să fim #proamericani. Să fim. Chiar să fim. Dar să fii #proamerican înseamnă oare următorul monolog? <<Vă iubim! Sunteți partenerii noștri strategici. Practic, cei mai buni prieteni de pe planetă. Sigur, dacă vreți să ne vizitați țara trebuie să stați la o coadă imensă ca să luați, dacă vă ajută bunul Dumnezeu, viză. Dar, cu toate acestea, sunteți extraordinari. Aveți, iată, și petrol și gaze la Marea Neagră și legea offshore trebuie dată în așa fel încât să fie bine, să nu fie rău, dacă mă înțelegeți>>", a mai spus Pleșoianu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.