Tăriceanu și-a asumat rolul de Dragnea la Congresul PSD: a atacat protestatarii #Rezist. Președintele ALDE a invocat și lupta împotriva "forțelor oculte"


Tăriceanu și-a asumat rolul de Dragnea la Congresul PSD: a atacat protestatarii #Rezist. Președintele ALDE a invocat și lupta împotriva "forțelor oculte"

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, participă sâmbătă la Congresul PSD. În cadrul unui discurs, pe lângă osanalele aduse pentru PSD, Tăriceanu a adoptat un discurs "dragnist" în care a invocat lupta cu "forțele oculte" și anume serviciile secrete.

Totodată, președintele ALDE a atacat protestatarii anti-PSD spunând despre ei că sunt oamenii serviciilor, că ies în stradă la ordin, iar pe cale de consecință strada trebuie redată circulației, nu acelor "inși de mucava".

"Vreau să vă amintesc că ați fost alături de mine când eram prim-ministru, în 2007-2008, atunci când partidul domnului Băsescu și președintele însuși au încercat să răstoarne Guvernul pe care-l conduceam. Ați fost partenerii noștri de atunci tăcuți, dar serioși într-o guvernare care a dat unele dintre cele mai bune rezultate pentru România după 1990. 

A urmat, sigur, o perioadă care a fost marcată de colaborarea noastră în cadrul USL. Apoi, am fost împreună în opoziție în perioada celui mai toxic Guvern, condus de domnul Cioloș în 2016. Guvern care era condus de fapt de președintele Klaus Iohannis, președintele dezbinării și al comportamentului distructiv, copiat după modelul predecesorului său și anume Traian Băsescu. Așa că prieteni, după cum vedeți, am trecut prin toate. Nu ne-au îmbătat nici victoriile, după cum nu ne-au doborât nici înfrângerile. 

Acum suntem de peste 30 de luni la guvernare împreună. (...) Am luptat împreună împotriva forțelor oculte, despre care toată lumea știe cine sunt: serviciile secrete, care își construiesc mișcări de stradă, partide sau organizații mass media aservite. Patronează ONG și mișcări de stradă #rezistente, produse de inși care își descoperă revolta cetățeanească la ordin. Acest sistem scoate din joben inși de mucava, care sunt apoi impuși românilor drept lideri. Strada trebuie să fie destinată circulației, nu loc de muncă pentru isterici", a declarat Tăriceanu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.