"Baroniadă PCR-istă" în PSD. "Democrația excesivă" din partid îi nemulțumește pe Marian Oprișan și Dumitru Buzatu


"Baroniadă PCR-istă" în PSD. "Democrația excesivă" din partid îi nemulțumește pe Marian Oprișan și Dumitru Buzatu

PSD face ultimele jocuri înainte de congresul de sâmbătă prin intermediul CEx-ului de vineri. O parte din social-democrați doresc modificarea statutului partidului astfel încât secretarul general să nu fie votat la Congres, ci să fie numit de președintele formațiunii politice. 

Vă prezentăm doi baroni PSD care sunt deranjați de democrație chiar și când vine vorba de propriul lor partid. Președintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, vineri, că vrea ca preşedinte executiv şi secretarul general să fie numiți de președintele partidului și să fie votați în CEx, nu la Congres. Astfel, lui Marian Oprișan îi este teamă că la Congres lucrurile ar putea scăpa de sub control, prin intermediul CEx fiind mai sigur că își poate consolida puterea în PSD. 

"Partidul a funcţionat mai bine când preşedintele executiv şi secretarul general au fost votaţi în CEx la propunerea preşedintelui partidului", a declarat Marian Oprişan, înaintea şedinţei Comitetului Executiv al partidului.

"Aici este vorba de faptul că Congresul e suveran. Dacă Congresul partidului decide revenirea la statutul în care e o opţiune era ca preşedintele executiv şi secretarul general să fie…... Dacă nu, nu se va reveni. Nu o persoană va face acest lucru, ci Congresul e suveran. Sunt mai multe organizaţii care au propus acest lucru, inclusiv eu", a conchis Oprişan.

Totodată, Dumitru Buzatu, baronul PSD de Vaslui, a spus că în PSD există democrație, iar „în unele puncte chiar excesivă”, în condiţiile în care au apărut candidaţi pentru funcţiile de conducere ale formaţiunii pe care nu îi cunoaşte deloc.

„E democraţie în unele puncte chiar excesivă, din moment ce sunt candidaţi pe care nici eu nu îi cunosc, deşi sunt membru de la infiinţarea acestui partid”, a afirmat preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, întrebat dacă e democraţie în PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.