Dan Alexe: Cine folosește aplicația de taxi YANGO îi dă bani lui Putin. Cum te plimbă Moscova prin România


Dan Alexe: Cine folosește aplicația de taxi YANGO îi dă bani lui Putin. Cum te plimbă Moscova prin România

Gigantul rus al internetului – Yandex – își lansează aplicația de taxi Yango pe piața românească, situație în care scriitorul și jurnalistul Dan Alexe se întreabă, pe Facebook, nu fără o doză de ironie, dacă liderii dreptei și cei ai concurenței vor lăuda această inițiativă, ”știind că îi dau bani lui Putin”.

Vă prezentăm comentariul lui Dan Alexe

”It takes two to Yango…

Gigantul rus al internetului Yandex (ăla cu înspăimântătoarea lozincă <Найдётся всё!>) intră cu aplicaţia de taxi Yango pe piaţa românească.

Ieftin, sigur, profitabil, capitalism pur. Să vedem dacă la noi corifeii dreptei și ai concurenței vor lăuda inițiativa, știind că îi dau bani lui Putin și că toate cursele tale vor fi stocate pe serverele FSB-ului, inclusiv amprentele și ADN-ul de pe banchetă”, scrie Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.