Remus Truică, condamnat la 4 ani cu executare. Paul al României a primit 3 ani cu suspendare


Remus Truică, condamnat la 4 ani cu executare. Paul al României a primit 3 ani cu suspendare

Curtea de Apel Brașov a hotărât în primă instanță ca în dosarul Ferma Băneasa, milionarul Remus Truică și Paul al României să fie condamnați la patru ani de inchisoare cu executare, respectiv trei ani de închisoare cu suspendare.

Fostul consilier al lui Adrian Năstase și Călin Popescu-Tăriceanu, Remus Truică a fost acuzat pentru retrocedarea ilegală a unei părți din Pădurea Snagov, fosta Fermă Băneasa și a primit din partea judecătorilor Curții de Apel Brașov o condamnare la patru ani de închioare cu executare.

Paul al României a fost acuzat pentru cumpărare de infulență. Acesta a primit trei ani de închisoare cu suspendare. 

Decizia Curţii de Apel Braşov nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs.

În acest dosar Dan Andronic, Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein, Moshe Agavi, avocatul Robert Roșu, Lucian Mateescu și Marius Marcovici au fost achitați, conform deciziei instanţei.

Judecătorii Curții de Apel Braşov au mai dispus confiscarea a zeci de mii de metri pătraţi de teren aflaţi pe numele lui Remus Truică sau în proprietatea firmei acestuia, precum şi confiscarea sumei de 4 milioane de euro de la Paul al României.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.