Baroniada PSD. Cum este încurajată corupția prin OUG dată de Guvernul Dăncilă pe Codul Administrativ


Baroniada PSD. Cum este încurajată corupția prin OUG dată de Guvernul Dăncilă pe Codul Administrativ

Expertul în administrație publică Sorin Ioniță, președintele asociației Expert Forum, atrage atenția că există două bombe majore în noul Cod Administrativ adoptat de Guvernul Dăncilă prin OUG prin care sunt ajutați baronii locali. 

CITIȚI ȘI AICI: Viorica Dăncilă, favoare făcută baronilor PSD: Noul Cod Administrativ va fi adoptat prin OUG. Care sunt cele mai periculoase modificări

Redăm analiza lui Sorin Ioniță: 

"SOS pe bune. (...) Uitaţi de pensiile speciale ale primarilor: să fie primit, la atâţia pomanagii care sunt, ce mai contează 3200 în plus?

Dar sunt 2 bombe majore acolo: 

(1) Antifonarea completă a primarilor şi preşedintelui CJ faţă de DNA, deoarece porcăriile de acum înainte se pot face fără semnatura lor. Pentru orice licitaţie mânărită şi transfer de active suspect vor chema un piticot de funcţionar, îi vor suci mâna la spate şi aia e. S-a terminat cu abuzul în serviciu la baronii locali, ei rămân zen, colectează şpaga fără să mai semneze. E chiar mai mişto decât amnistia.

(2) Am zis transfer de active? Se legalizează & accelerează toate Belinele şi Teldrumurile, afacerile imobiliare cu plaje (sună cunoscut? oameni din MDRAP şi CJ Constanta & Tulcea, ceva?), ba chiar şi asta de ieri cu depoul de tramvaie Victoria. Trai pe vătrai, dezincriminări pe bandă, mutări şi concesionări la liber.

Nu-mi dau seama dacă Veorica realizează ce i-a pus MDRAP în mapă, dar e chestie de dat cu parul în Piaţa Victoriei. Începe iar balul cu ordonanţele, copii, doar o lună i-a ţinut pocăinţa", a scris Sorin Ioniță pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.